單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:ckhnet 發表於 14-12-29 10:03 你覺

原帖由 88ofsun 於 15-01-03 發表
我們其實很理解對方的想法,也知道大家的想法有出入。
呵呵,88哥,你好像理解但不能諒解bor

侯爵府

引用:Quote:ckhnet 發表於 15-1-4 12:39 單爸單

原帖由 88ofsun 於 15-01-04 發表
都係果句:做人唔好太過強求!
88哥,雖然我只見過你一次,但好欣賞你對感情如此執著和認真,鄧你女朋友開心找到一個有能力照顾自己又愛自己的好男人!
我覺得你放开懷抱D啦,女人如果吾愛你一早走左架啦,吾會拖拉幾年!而且我估她应该並非像你般喪偶而是離婚变单親的吧??所以對婚姻睇法可能會好吾到!
如果你真的很希望和她有步有教堂的一天,或者你应該要好强烈比她知道,無論發生任何事,任何困难你都會幫她擋住,會陪她渡過!可能她經歷感动,對你加强信心,對婚姻又會改变想法!
所以呢,或者你比多D信心她先啦!
嘻嘻……我又口水多過茶啦……
新一年祝你有情人終成眷属丫,88哥繼續加油吾好放弃丫

侯爵府

引用:開頭我1都對男性物體無信心,但都放手一試

原帖由 lavenderwong 於 15-01-09 發表
開頭我1都對男性物體無信心,但都放手一試,佢對囝囝同我都1好好,男朋友當佢囝咁錫

...
恭喜,恭喜
真糸好難得丫,當自己親生仔甘錫,值得珍惜

侯爵府

引用:單親媽,好釆識到個男人都算錫我同bb ,感

原帖由 happyikk 於 15-01-13 發表
單親媽,好釆識到個男人都算錫我同bb ,感恩,但我係主動出擊追佢反黎,哈哈

...
你好西利丫

侯爵府

引用:我都遇到一個好男人, 可惜最後傷心結局, 以

原帖由 yoki1023 於 15-01-13 發表
我都遇到一個好男人, 可惜最後傷心結局, 以後都有點怕了.
可以分享下嘛?

侯爵府

引用:可能自己太久不懂與愛人相處, 他熱戀過了,

原帖由 yoki1023 於 15-01-13 發表
可能自己太久不懂與愛人相處, 他熱戀過了, 回覆正常心態, 但我仍然處於熱戀階段, 是自己不太懂相處. ...
甘吾緊要啦……有了這次經驗下次可以適當的調節自己,

侯爵府

引用:呢個標題忽然令我有個想法, 雖然仔仔一定係

原帖由 HAPPY_YY 於 15-01-14 發表
呢個標題忽然令我有個想法, 雖然仔仔一定係行先, 但我已經唔細了, 過多3年都4字, 我想過多3年試下去婚姻介 ...
都幾好的idea
不过隨緣啦,有時有都未必一定好架

侯爵府

引用:今日我已經比人飛左,哈哈

原帖由 happyikk 於 15-01-25 發表
今日我已經比人飛左,哈哈
哈哈,我比人飛左好耐lu

侯爵府

引用:我都覺得我會拍拖,依家男朋友沒有小朋友,

原帖由 sihuizhuzhu 於 15-01-27 發表
我都覺得我會拍拖,依家男朋友沒有小朋友,溝通好多矛盾,無法體會做媽咪的第一位是小朋友,這是女人居生俱 ...
我估他吾糸無法體會,糸初初覺得無問題,又好想得到你,到一齊左3人行又會慢慢覺得吾ok
!
所以呢,我永远都覺得丫仔先糸我的心頭寶
惺惺作態的人太多了,有D事路遥知馬力,日久就會露出狐狸尾巴

侯爵府

引用:其實離婚幾年後, 我終於踏出第一步, 接受一

原帖由 lwylwy235 於 15-01-28 發表
其實離婚幾年後, 我終於踏出第一步, 接受一個追我既男人, 當時佢話唔介意我有個小朋友, 仲話想照顧我地。我 ...
吾洗吾开心架!亦吾需要對D男人完全失去信心!
好男人依然是還有的,只是比较小!
離左婚我一直都有追求者,以前找了個條件好的,他願意照顾我一切,條件糸結婚后要BB比我父母及工人照顾!最后比我飛左
條件差的,食飯去街,旅行我都同他AA制,呵最后他都因为我要全職照顾儿子,嫌我小時間陪他,要同我分手不过我即刻答他,好丫分手罗
人生苦短,最緊要自己同丫仔生活得开心,其他人講乜,做乜,嘻嘻一D都影响吾到我

侯爵府

回覆:Macusmama 的帖子

計較:wahaha每個人心裏把尺追求的都有吾同,又点可以一概而論呢
反而想反問一句,如果接受吾到,做咩追单親媽咪丫究竟咩葫芦賣咩藥只有當事人先心知肚明!
大前題糸如果小朋友大D又或者有人凑先可以二行姐,如果無甘吾通丟低D小朋友系屋企,自己走去拍拖,如果有呢D丫媽应该要拉去
呢幾年我收吾小個D……我真糸好愛你架比我照顾你啦呢数短信!
真糸自己睇到都有D作嘔
奉劝各位男人一句……接受吾到就要清醒D,無可能糸雙贏架

侯爵府

引用:咁離過婚但無小朋友呢?你們覺得找不找到?

原帖由 BBEK 於 15-01-29 發表
咁離過婚但無小朋友呢?你們覺得找不找到?俾ex浪費了我7年,怕不青春了難再找

...
梗糸有啦傻猪
好多男人小朋友都糸跟前妻架!
我x就糸一個例子!
不过感情隨緣啦,有時有都未必糸好架!
但,祝你好運丫

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 15-1-29 16:04 計

原帖由 Macusmama 於 15-01-29 發表
哦, 當然只有當事人要啲咩啦...再講,唔係叫你放下小朋友係屋企,如果二人行又唔係成日係咁,我又OK喎.到時小 ...
下,放低丫仔比屋企人湊!
自己同男友去旅行!我試過一次,但後悔到而家!發誓永远無下一次
恭喜你丫,找到你心目中最mr right
甘快D放低你對你x仇恨啦!同你心目中mr right繼\'續幸福开心

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 15-1-29 17:49 下

原帖由 Macusmama 於 15-01-29 發表
咁我都係比親人湊無咩問題呀....好多人都係要FULL TIME返工,都係比唔熟悉的姐姐湊咪一樣...而且我仔仔己中 ...
吾好誤會,我真糸好鄧你开心架!仔大囡大有多D時間追求自己想要的事所以好值得开心!
我個仔糸特殊儿童睇小眼都出事,所以每個人每個背境對事睇法都會好吾同!
我見你之前出post講到好激重力下,又話打算同D小朋友改姓,以为你仲未放低咋
Anyway祝福你丫

侯爵府

回覆 Peter2012 的帖子

好爸爸!祝你早日覓到真愛!

首頁

尾頁

跳至