親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我既行程大約係咁, 我地個組合係,3個家庭, 3個媽咪+1工人姐姐+1個麻麻+7個小朋友,一共12人

DAY1夜晚到台中 , 住台中”碧根 ” (夜晚行夜市)

Day 2 草梧到玩車(10:00-12:00), 午餐,高鐵站乘高鐵去高雄, 先取房, , 去駁二藝術特區, 晚餐野饌日式炭火燒肉吃到飽 . 住高雄85大樓

Day 3 鼓山渡船站-旗津,(旗津食海鮮午餐) ,4-5點左右離開,回高雄市, 夢時代摩天輪 , 晚餐小意利大莊園-高雄夢時代店 ,住高雄85大樓, 夜市.

Day 4 10:00高雄-包車到墾丁, 午餐(萬巒豬腳)
船帆石,貝殼砂島,鵝鑾鼻燈塔(附近有郵局),最南點觀海平台,墾丁大街夜街

(住墾丁恆春2晚PIGHOUSE包棟) 晚餐未定

Day 5 海洋世界半潛艇, 出水口或後壁湖-水上活動,貓鼻頭,恆春古城, 夜晚恆春出火 住恆春PIG HOUSE 午,晚餐未定

Day 6 CHECK OUT,車送我們去海生館.午餐未定,
回高雄, 85大樓坐鴨子船,(1600班次)
到高鐵站,高鐵回台中, 晚餐紙箱王創意園 ,住台中寶島53

DAY 7 台中包車一天遊,朋友10人夜機回香港,我自己同亞囡再過台北,宜蘭留多8天

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:想問墾丁其實啱唔啱小朋友玩?++因為朋友話

原帖由 sharonso2 於 14-05-07 發表
想問墾丁其實啱唔啱小朋友玩? 因為朋友話係石灘, 只啱滑浪.
我 Plan 8月去, 2days墾丁, 2days高雄.
可以pm ...
半潛艇,海生館,亦有渡假村入面有好多野岩小朋友

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆+maggielau0705+的帖子請問邊度BOOK+鴨

原帖由 mamimi 於 14-05-08 發表
回覆 maggielau0705 的帖子

請問邊度BOOK 鴨子船?
高雄85大楼有辦事處買飛,我14号到買18号!

珍珠宮

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 14-5-9 09:59

請問鴨子船可玩幾耐?幾點開
http://guide.easytravel.com.tw/scenic.aspx?CityID=19&AreaID=251&laceID=12073

自己買飛,民宿冇代訂,班次,地點入面有,另外響85大樓都有辦事處買飛,由85大樓開出!

珍珠宮

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 14-5-9 10:58

如果我七月二十四晚到85大樓住,可唔可以買到第二日25號嘅飛,
其實我都未坐過,所以買飛情況唔多清楚,我14到買18號飛,你夜到唔知買唔買到第二日,我覺得幾得意,所以安排比小朋友坐下,我地有7個小朋友呀!

珍珠宮

好媽媽勳章

cindy_kaki 發表於 14-5-9 11:22

你會幾月去呀?
http://khship.easytravel.com.tw/activities.aspx

睇尼個,85大樓有站上車,我7月去

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我想問下呢....85大樓....係唔係一棟大廈裡

原帖由 cc1220 於 14-05-09 發表
我想問下呢....85大樓....係唔係一棟大廈裡面有好多唔同"牌頭"的民宿?是獨立經營的呢?
...
係呀!入面仲有間5星酒店

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆+maggielau0705+的帖子你七月先去,點可

原帖由 cindy_kaki 於 14-05-09 發表

你七月先去,點可以買到飛嘅?
我咪講左我14号到(7月)買7月18号坐,明嗎?

cindy_kaki  哦...到時先買...  發表於 14-5-9 15:16

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705+發表於+14-5-9+15:14+

原帖由 cc1220 於 14-05-09 發表
謝謝!唔怪得睇到我眼都花....hahaha...間間個名又差不多....都叫 "85xx"..ahhaha5星酒店.....邊間呀..ahah ...
君鴻

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 14-5-9 11:30

原帖由 sayubemine 於 14-06-29 發表
包車司機影给我的!由85大楼有站開出

首頁

尾頁

跳至