少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 15-04-27 發表

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-27 發表
這個女並無拍拖!心水清的你,細女仍在拍拖中
細女幾大?拍拖?

珍珠宮

好媽媽勳章

LKS媽媽 發表於 15-4-28 18:01
15了!
噢,咁早就拍拖, 有D令我有D擔心, 亞囡11歲了, 唉....由細細個都成日駁咀,不過暫時仲話得佢掂,惡D佢都驚我,但成曰都好勞氣, 不過暫時讀書唔洗理,成績幾好,係做功課好慢好慢, 好多野成日要我講完又提,都唔記得,其實我覺得佢唔想記................選擇性失聰.............就升中啦~~ 我都未睇學校

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-04-28

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-28 發表
仲未睇學校?交表了!咁有信心第一輪面試收左你好?!
5年班咋!未要交表!但咩都未睇,6月才第一次呈分試!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:给家長們預告,當孩子上了中學,真係變到你

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-28 發表
给家長們預告,當孩子上了中學,真係變到你吾信!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-04-28

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-29 發表
温馨提示:揀中學記住要同仔女共同參予!他對學校觀感好重要的,免得日後被他埋怨!賴得就賴!

...
一定會,我已經問左佢!阿囡好細已經有自己主建,所以好多野都會商量,我解釋利弊之後,佢都會聽的!暫時勞氣都是生活上小節的事情!關係尚算ok.大假期我地會親子去旅遊體驗好多野!不是參加旅行團豪華遊果種!另外我都有同她一起追星(當然是不用返學考試的時間)

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-04-29

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-29 發表
襯阿女仲肯跟你就多D去玩啦!其實小五小六都好大壓力,學校谷得好勁!好多放學後都要補習練舞/武!見到都辛 ...
我囡學校比較輕鬆,不過一上小四就開始多功課,多project!佢又因為前年手術,停左冇學跳舞同游水,所以冇課外活動班要上,六,日盡量relax...除非太多功課!尼幾年大假期都帶她去自由行!輕鬆下,我諗升中之後,假期少左,或者假期都要補課而冇咩時間同機會去了!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:往往做仔女的吾着急、吾着緊,其實我都吾明

原帖由 LKS媽媽 於 15-05-07 發表
往往做仔女的吾着急、吾着緊,其實我都吾明白我急、我緊佢地為乜!做左阿媽就係咁!

...
我今朝都嬲爆!晨早就鬧囡!成日黑臉,同佢講野唔應我………………之後就話應左\"唔,\"…………我話我聽唔到,就話自己喉嚨痛!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我都教仔,令到心很痛,咩方法都用晒,施展渾

原帖由 sman 於 15-06-09 發表
我都教仔,令到心很痛,咩方法都用晒,施展渾身解數都做唔到d乜,我個仔人品好有問題,冷漠,自私,無同情心,愛講 ...
幾大????

首頁

尾頁

跳至