心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 閒人免進(Part 51) 之 加班夜

哩個topic名.........

子爵府

mon....開完la~收工啦~妳呢?
Cinnamon 寫道:
wongming梗係去左開工啦.

子爵府

mon...小心d啦~!

各位早抖~

子爵府

mon...

攪到我琴晚發夢,夢見自己番返工,仲要入左契婆公司做
係咪好正?

[quote]
WongMing 寫道:
哩個topic名.........
[/quote]

子爵府

話說阿陶出到街,佢就會成日撩4圍d人笑~琴日我同佢搭mtr,佢又去撩一個姐姐,人地當然又同番佢玩,玩玩下,有個鬼佬上左車,行埋左黎我身邊,咁阿陶就轉移目標,引哩個鬼佬笑,人地見佢咁,又同佢笑下啦~!(我心諗,阿陶,妳咪撩d鬼la~一陣佢同mami講野,mami唔識英文,答唔到對方就瘀死la~ ) 咁,我地要落車,於是我叫阿陶同姐姐say bye~點知佢就唔so人地,繼續望住個鬼佬笑~個鬼佬忍唔住,同我講:"He likes me more than her(果個姐姐)!"於是我答:"I think so..", 跟住我就帶阿陶落左車...我一落車就諗起頭先,鬼佬講咩話???
"[size=large]He"

子爵府

MON...妳知唔知阿陶今日利害到點樣先肯同我食左一碗粥呀?就係......

[size=large]一啖包包,一啖粥

事緣係佢起初勉強咁幫我食左細半碗,後黎越食越唔願食,於是我搵包引佢...放d包落粥,包,粥,粥,包.....咁樣佢先幫我食多半碗~ :-| :cry:

子爵府

dino,mon...所以我以後都唔會咁做

happydino 寫道:
小心整慣佢呀 [quote]
MON...妳知唔知阿陶今日利害到點樣先肯同我食左一碗粥呀?就係......

事緣係佢起初勉強咁幫我食左細半碗,後黎越食越唔願食,於是我搵包引佢...放d包落粥,包,粥,粥,包.....咁樣佢先幫我食多半碗~ :-| :cry:
[/quote]

子爵府

不過其實諗諗下,都應該唔係大問題卦~因為我見有d baby memu,都用包包代替d粥,而我都試過跟住做,做過d"包包糊"過阿陶食,佢會幫我一鋪清~

小心整慣佢呀

[/quote][/quote]

子爵府

子爵府

mon...唏~有咩所謂jer,最緊要係最後小mon係一個眼大大嘅靚女呀嗎 :mrgreen: 阿陶同小mon相反,初生時眼細到無輪,我估得小mon1/3,係後尾大大下對眼先正常小小,即使單眼皮都唔係細得好交關 :lol:
米水,

咪就係果張相, 個樣好惡.

[quote]
米水 寫道:
mon...妳睇下妳簽名相,小mon果張初生相,好似天子個囡對眼咁~ :mrgreen:
[/quote]

子爵府

yesyesyes~!!!阿陶果陣一支奶要分3次,又掃3次風,快極都要攪1hrs,半夜仲衰,1hrs用黎餵完奶,佢唔瞓,最衰果次,再用2粒鐘暗佢瞓,即係total用左3hrs 跟住個幾鐘之後又醒飲第2餐 :-( 果陣想死~ 不過當戒左夜奶,真係happy好多

所以,天子,加油~!!!哩度大家都經驗過,撐妳呀
我諗10個初生有9個都係咁飲奶法, 再大少少會好d架啦, 加油!!![quote]
天子 寫道:
mon, 所以我咪比佢玩死....真係想"灌"d奶落佢個口到....慢到死.....又時食食下又同你訓著左...個口郁都唔郁....

子爵府

mon...dino果陣捱到成個人瘦左一個碼~ [quote]
dino,

dino女細時有幾難搞?

子爵府

mon...why呀?1歲唔係3餐奶2餐粥咩? ?-( 因為妳想小mon食多d?佢食粥食得少呀?
dino,

已經叫餓左佢架啦, 而家小mon一日only飲3餐奶 (其實我唔想咁快cut做3餐一日) + 2餐粥. 就係因為想餓下佢, train佢食粥囉.

[quote]
不如試下餓下佢, 如果佢下次又係咁, 你話唔俾食, 餓返佢一餐, 咪以為想食就有得食
[/quote]

子爵府

mon...哦~咁可唔可以將飲奶時間縮短,即平時隔4hrs飲6oz的話,改為3hrs飲4,5oz,飲4餐,加2餐粥,咁樣佢飲奶咪飲多左囉,可以彌補番佢食粥食得少?!
wongming,

唔知呀, 小mon表姐好遲先食3餐奶一日. 加上佢食粥好過小mon.

而小mon而家食粥, 其實叫做進步左好多, 但都未可以好似其他bb既份量囉. 所以我咪想佢食多d奶囉.

[quote]
mon...why呀?1歲唔係3餐奶2餐粥咩? ?-( 因為妳想小mon食多d?佢食粥食得少呀?
[/quote]

子爵府

mon...車咩呀~我都buy dino,妳都唔信自己會再生多個勁過小mon啦~係咪,所以,第2個妳一定覺得易湊d,即係好似我大家姐咁 佢覺得細妹好"乖"!
dino,

車..

[quote]
佢無論食奶, 固體, 訓教, poo poo都煩過人

唔怕, 到你生第2個, 會好好湊
[/quote]

子爵府

mon....咁其實無咩問題呀~1日3奶2粥 [quote]
wongming,

嘩, 仲小食多餐, 玩我工人咩. 其實早排小mon我俾佢食3餐奶, 就俾8安/1餐佢食, 佢全部都可以飲哂. 所以我計, 一日24安奶都ok, 再加粥 & 其他雜野.

但只佢打完一歲針後, 食野胃口衰哂又食得慢哂. 食粥飲奶都1粒鐘, 所以我又減番1餐7安奶俾佢, 仲要未必次次清, 有時又要

子爵府

mon...不過哩...自從我無再去在意阿陶重量,可能心情放開左,有時佢食唔晒d粥,飲唔晒d奶,我就由佢,話妳聽..好奇怪,當我咁嘅時候,阿陶出奇地自己長肉左,唔係我一個人覺得,係周圍d人同時間咁講

妳試下下次小mon又係飲得衰,妳唔好忟,由得佢,唔飲咪唔飲,到佢肚餓喊時,咪又開個支奶囉~唔飲1餐奶唔會有事嘅,唔好攪到自己唔開心啦~ [quote]
wongming,

嘩, 仲小食多餐, 玩我工人咩. 其實早排小mon我俾佢食3餐奶, 就俾8安/1餐佢食, 佢全部都可以飲哂. 所以我計, 一日24安奶都ok, 再加粥 & 其他雜野.

但只佢打完一歲針後, 食野胃口衰哂又食得慢哂. 食粥飲奶都1粒鐘, 所以我又減番1餐7安奶俾佢, 仲要未必次次清, 有時又要

子爵府

wongming,

放工啦, 再遇到先傾啦.

子爵府

dino,mon...所以,其實妳地哩d會生第2名嘅,如果第一個難湊,都係好事,第2個一定會覺得輕鬆d;反而,如果我生第2個,只要一曳小小,就會搵阿陶同佢比,就會覺得好辛苦~(唔係曬呀下~ )
me2, 覺得細妹好乖 [quote]
mon...車咩呀~我都buy dino,妳都唔信自己會再生多個勁過小mon啦~係咪,所以,第2個妳一定覺得易湊d,即係好似我大家姐咁 佢覺得細妹好"乖"!

子爵府

:lol: :lol: :lol: :lol:
我叔仔老婆咪係lor, 佢大女超好湊, 食訓痾都好好, 到e+細仔, 我都覺得唔難湊架, but佢就話細仔好曳 :cry: [quote]
dino,mon...所以,其實妳地哩d會生第2名嘅,如果第一個難湊,都係好事,第2個一定會覺得輕鬆d;反而,如果我生第2個,只要一曳小小,就會搵阿陶同佢比,就會覺得好辛苦~(唔係曬呀下~ )

首頁

尾頁

跳至