美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Mascara......

Missha 新的 Viewer 270 Lash Curl Mascara
好好用, 搽兩三下已經好hill, 好過舊version, 值得推介

別墅

Re: Mascara......

你地用開邊隻mascara呢?

別墅

以前我都係用Mabelline, Waterproof 那隻絕對唔會熊貓眼, 不過就好難落妝, 要先用油落, 再用eyemakeup remover 落...好煩

之後轉了Missha(以前買都係$40.咋, 唔知幾時開始加到$68 ) 唔會熊貓眼, 但係到了evening時會有小小黑色粒粒掉落, 都ok, 唔會化開變熊貓, 落妝易

Missha新出那款都一樣, 不過再 hill D

yan&longma,
係唔防水的, 不過濕

別墅

JOD,

CEZANNE 的 Mascara 有冇特別 function (i.e. curl, volume, long)? 係唔係起卓悅買?

別墅

莎利,

我只係用過呢幾隻mascara咋, 無咩經驗, 睇d雜誌講 Lancome 的mascara 係最好的, Benefit 的都唔錯, 我都無用過

至於點先叫用完呢個問題我都唔知道, 記得關之琳話佢唔會理用完未, 三個月就會開過支新的。我平日好少化妝, 上一支mascara都用

別墅

Nix1828 寫道:
不過放耐左就一定會用到一舊舊架 ! 因為有空氣入左去!

原來係咁

莉莎,
我無買過Lancome, 你知啦, 我都唔多化妝, 一年都用唔到十次, 分分鐘用完一兩次之後就掉, 貴d都唔買啦
至於Missha, 我都係同事介紹我用的, 以呢個價錢來講我已經好滿意,(當時$40.支, 玩

別墅

aiko,

Mary Kay 幾$支呀? 易唔易落妝?

aiko 寫道:
Mary Kay 獨特的All-In-One全效配方,使用後捷毛立即達到濃密、纖長、捲翹的效果。

-防水、不暈染的配方,為妳創造不可思議的電眼魔力。

-特殊的圓弧刷毛設計,每次使用,刷毛上沾取的量都恰到好處,

-滿足每根用量的需求,睫毛不結塊,讓妳使用更順手。

顏色

黑色、棕色、藍色、紫色

別墅

jod,

有冇去過旺角間大卓悅? 見過個packing但唔記得個餡係唔係呢隻

別墅

睇完隔離個post, 我都想試

首頁

尾頁

跳至