自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Jone_kuok 發表於 22-4-8 08:19
你叻,叻過大陸嘅高層。
啲領導只識得要面子,寧願耗費大量人力物力都係為面子不顧人民死活。
你係 ...

咁我梗係唔叻得過大陸啲高層啦!

封咗一個月,如果唔成功,咁係咪繼續封一個月?如果又唔成功,係咪要封一年?你有時間表嗎?

你唔係俾人圍封嗰啲咪講得輕鬆。我朋友俾人圍住26日,仲有14日先出得,依家去到同鄰居以物易物嘅階段!14日後,社區仲有新增,要從頭計起14日先出得,係無了期咁困住!

大陸比香港好,接種率高過香港!
大陸唔係強調重症死亡率低咩?
我係基於呢個事實而唔贊成封!

你認為疫症死一條命都唔應該死,但無視其他人因為封城而死,咁咪繼續封囉!

耗費人力物力,政府冇錢之後問邊個攞呢?
係咪將錢留返打多啲疫苗呢?

如果你叻嘅話,希望你做高層

男爵府

wsyggk 發表於 22-4-8 08:34
上海封城有無7日?Omicron潛伏期短,話3-5日,如果超過7日數字仲不斷攀升,政府要搵出原因喎。派袁教授上 ...

點止七日!我朋友已經被封咗26日

男爵府

Jone_kuok 發表於 22-4-10 12:37

我知我唔叻,做唔到高層

做人要識分析,唔好盲目信人,就算係高層!
普京夠叻啦… 結果?
上海高層叻唔叻,歷史終會定論!

做防疫,唔需要在大會上話中國應該攞一個獎牌 (當時仲未爆發疫情)! 我對呢句說話無好感,如果唔係為面子,為何要講這句話呢?我認為為面子,你可以唔同意,亦唔會同你爭!
(除非呢段說話係假新聞)

你話:封幾耐,成效係點,肯定考慮過!
如果有考慮到,就唔會發生咁多荒謬嘅事! 難道政府明知咁荒謬都繼續做,係預期之內?

如果荒謬嘅事係假新聞,我願意道歉錯怪大陸!
但如果係真,所有人可以有唔同意見去 comment! 你可以接受荒謬嘅事發生係你身上,唔代表其他人可以!

純理性討論

首頁

尾頁

跳至