跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

其實我覺得唔係校車唔校車嘅問題...
應該係話應唔應該去到咁遠返學嘅問題 (如果唔揀間咁遠嘅學校, 何須搭咁耐車呢~)
講真, 由家長/工人陪同搭40分鐘, 同搭校車1個鐘, 分別唔會好大... 搭校車反而令小朋友更獨立~
以前送豬弟返嬰園, 見到有個幼稚園小朋友由工人陪同搭小巴, 小朋友全程企/跪响張櫈度, 工人好以"時運高", 睇唔到... 但相信呢啲情況唔會响校車發生 mouth:

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 DalaDala 於 09-12-15 23:54 發表
之後阿囡同我都不約而同患上哮喘鼻敏感....所以真係冇兩全其美。

唔係呀
你依家住嗰度, 空氣好過東涌嗰度好多喎

王國長老

原帖由 Cammy3007 於 09-12-16 14:59 發表
如果有選擇就唔好啦~
一直反對咁細個的小朋友坐校車, 所以一直只想晴晴讀對面的激活幼稚園, 一來近, 2來教學理念和我相同, 3來見返學的小朋友玩得好開心
但.....................家中發生了一些問題, 晴爸要晴晴坐校 ...

搭校車點都短途過由TSW <> TKO 吖 :;pppp::;pppp:

首頁

尾頁

跳至