跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 各位新寶城的媽咪 !!

嘩, 你地咁犀利, 自組playgroup , 好呀, 我都會join架

大宅

係呀, 係呀, 呢d未係一枝獨秀, 咁先矜貴呀!

Funny 寫道:
咁阿仔搵女朋友咪爭崩頭lor!

[quote]
tiff04 寫道:
5個BB入面, 得我果個BB係女咋 :lol:
[/quote]

大宅

HCPOON,
等你好消息呢!

大宅

hehe, Funny

我又來啦! Long time no see lei 呢樹又確係靜d bor

大宅

Hello 新寶城嘅媽咪!!

好耐無響樹打招呼囉, 最近我響lift同公園都撞到好幾個一歲度bb, 唔知會唔會係你地d B呢 係咪去打攪阿FUNNY 呀? 記得預埋我播!

大宅

好呀好呀, 係米有 "打攪大會呀"? 我要報名呀))))))) 大家可以出嚟傾下仔女經呀!

heiheima咪,
原來呢樹好多bb都歲半架! 我地唔知有無撞過下呢 我一日都騰上騰落架

tiff04,
阿4哥04年10月1架, 唔知佢係米至細果個呢?-(

heiheima咪 寫道:
funny,
你幾時得閒, 舉行[size=xx-large]"打攪大會"我第一個支持你.

大宅

heiheima咪,
哦, 原來你唔係住新寶城架 ?-( 我住新寶城3座架! :mrgreen:

tiff04
係呀, 我係全職24小時阿4呀

funny,
你係米諗諗下驚得滯, 潛左水呀 阿仔d頭髮係米仲係咁勁呀? 阿4哥都仲係得幾條頭毛咋, 羨慕c人囉

大宅

Funny, ansonbb,
阿仔自從四個月前出左8隻牙之後, 就一直停產啦! ?-( 但係佢都幾多野講架, 呢排成日都得得B咁呀! :mrgreen:

大宅

好野, 有得玩啦! 咁係米 T 呀?

2/1 (Mon)
1. heiheima咪

7/1 (Sat)
1. Funny
2. ansonbb
3. wingtsang

8/1 (Sun)

大宅

heiheima咪,
我地難得一次聚會, 你睇過邊日得, 希望可以就埋一齊見見面啦!

大宅

tiff04,
典解會去到屯門咁遠嘅 阿女唔係都住新寶城咩 ?-(

funny,
我諗起都好鬼煩呀! 阿4哥10月細仔, 呢排至諗住出年比佢讀n1, 但係原來經已截哂止報名, 要出年至報得插班lu! ?-(

我都開始睇下d幼稚園攻略讀下書, 但係tko唔係咁多幼稚園心水囉, 好口卑學校方王奐娣同宣道, 兩間校舍環境好細同麻麻, 樓下翠茵, 德寶又太商業化, 口卑又唔好喎, 查實我都唔想阿4哥走到山長水遠返學呀! 我本來幾鍾意藍田啟思, 但係好多媽咪話小朋友雖然讀得開心, 但係課程好淺, 好多小學見到都會諗下先, 因為會難教d, 就算收左都會讀得好辛苦喎, 所以而家都無乜頭緒囉!

大宅

heiheima咪,
hehe, 係呀, 我意思係今年要報插班呀 無返工仲成日掛住05年添!

tiff04,
oic, 咁你米好少見到阿女囉! 掛c 囉!

funny,
係咩 我仲以為個個都住新寶城添 ?-( 翠茵好咩? 你仲有乜野心水呀? :mrgreen:

大宅

嘩嘩嘩, 乜原來真係有咁多新寶城粉絲架 ?-( 好呀好呀 多d人熱鬧d麻

河馬媽, 西米
你地又來踩場呀! hoon yin hoon yin :mrgreen:

tiff04,
好呀, 快d加入全職媽媽行列啦 我都係24小時全天候阿4呀!

咁我地幾時 "新春"攪攪震"大團拜呀

ansonbb,
唔知tko有乜好幼稚園呢 今年去排隊仲有無機會呀 ?-(

funny,
係呀, 我都諗會放棄讀nursery囉 可能會落去kids playhouse讀下個國際班玩下算lu

大宅

報告報告! 我頭先落左去kids playhouse問過啦, 真係無乜位, 現時只得番一班平日班有位, 姐姐Maggie話星期六班好難會有位, 真係要等幾個月唔出奇, 因為要等有人走先有位! 平日班就通常8/9月, d小朋友就會升讀k1, 所以到時會有位. 我問佢有無得試堂, 佢話無架, 傾傾下, 佢就話都可以比我4哥滿左20個月, 星期六班如果忽然有人缺席, 可以比我試一堂, 照計番, 因為見佢真係咁鬼full, 我已經登記左先啦, 今年8月度可以入學喇!

另外, 佢地所有班都係以英文為主, Bilingual班係有一位外籍老師+一位本地導師, 會間中講廣東話, 而English Class 就係外籍老師帶哂, 收費如下:
一, 三, 五班 $1,800 (12堂)
二, 四 $1,200 (8堂) / English Class $1,360
一至五 $2,200/月
六 $600 (4堂) / English Class $680 (4堂)

今年8/9月多數會加價, 佢話因為會加租喎! 報告完畢!

ansonbb,
我都聽話救世軍好, 但係話好多人爭, 一早要報名喎! 保良局方黃奐娣我唔鍾意佢響街市隔離, 翠茵好咩? 等我落去問下料先! tiff04暫時仲係working mom, 但係遲d就唔知會唔會加入我全職阿4行列呢 :mrgreen:

西米,
嘻嘻! 講下笑者! 多d入來大家傾下呀! 陰功囉, 原來你又係要兩邊騰奏仔架

大宅

西米,
係呀, 雀巢米糊呀! 記得無 可能大家都有參加同一個爬地都唔定, 不過太多b, 都無機會大家認識認識添呀

西米 寫道:
wingtsang,
我好似見過你一次咋, 不過都好少撞到你, 撞到都唔知認唔認得添呀.

大宅

ansonbb,
唔洗客氣! kids playhouse 電話係:27055123, 我聯絡果個叫Teresa

大宅

ansonbb,
但係阿Teresa姐姐話星期六有位機會好微喎, 因為d小朋友係返緊幼稚園, 再來返playgroup, 好少會走喎! 而平日班就多數係d小朋友當返nursery, 通常9月度就會退學返K1架啦!

大宅

FungMm,
你好呀! 歡迎歡迎! 你住第幾座呀? 我住第3座架! 唔知我地有無撞過呢

Funny,
阿仔咁攪笑, 佢以為玩層層疊呀 如果比著我, 真係唔知點算好囉 不過阿4哥又係咁架, 坐親車仔行街都伸隻手出嚟掃場架, 真係無佢修

大宅

FungMm, Funny,
你地咁好都係 5-day work呀 咁我地星期六未可以出來飲下茶吹下水囉 你地幾時得閒jack :mrgreen:

大宅

Hello! Mon

好耐無見啦! :mrgreen: 你好犀利耶, 仲堅持緊餵人奶 Moses一定健康又大隻唧 係囉, 個個媽咪都話想出來聚聚, 唔知幾時至約到呢 ?-( 你有無好提意呀! :mrgreen:

西米,
新寶城梗係正啦! 我都愈住愈唔想搬呀 我地都有睇過其他盤, 但係又唔實用, 又無靚景喎, 真係好難搵得番又有山又有海, 旺中帶靜, 呢樹個clubhouse仲保養得好好添喎, d管理又好播! hehe, 我唔係hardsell架, 得閒來參觀下呀

第3座發言人Wing

首頁

尾頁

跳至