跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

2004年3月媽咪會~~~Part 4

各位呢邊丫~~~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 2004年3月媽咪會~~~Part 4

Michel,

場地果d我就未有idea,但日子方面,大家會唔會覺得星期日攪會好d?

侯爵府

好媽媽勳章

呢個場係唔錯傢!

不過以小妹所知,好似要有會藉先可以book到,另加場租(我估2-3k),而個會藉,係講緊幾皮野,嘻嘻~~~

btw,有冇人有會藉呢?

侯爵府

好媽媽勳章

各位大小darling,

[size=xx-large]聖誕快樂呀)))))

侯爵府

好媽媽勳章

2007年開心快樂~!!!

侯爵府

好媽媽勳章

各位媽咪, 為了慶祝043既小朋友3歲生日, 不如我地而家首先投票生日會既舉行日期. 希望各媽咪踴躍報名

4/3/2007 (日)
tsznok

11/3/2007 (日)
Michelmcy
joan121
Florence
tsznok

18/3/2007 (日)
Michelmcy
joan121
Florence
tsznok

25/3/2007 (日)
[/quote]

侯爵府

好媽媽勳章

攪手michel,

睇o黎已經有番十多人報名喇喎,唔知定左location未呢?出去book餐廳、定係去私人會所、定係簡簡單單,去麥當當呀?嘻~~~

侯爵府

好媽媽勳章

如果攪戶外,可以諗o下咇咇蕉播!最好有個草地可以俾d細路跑下跳下咁。

至於境外trip,我就難d喇而家,因為多左個細仔,出境/去得太遠都幾難攪。

侯爵府

好媽媽勳章

各位媽咪, 為了慶祝043既小朋友3歲生日, 不如我地而家首先投票生日會既舉行日期. 希望各媽咪踴躍報名

4/3/2007 (日)
tsznok
cherry_min
LikLik
shuet-shuet
JJBB
winniepoon

11/3/2007 (日)
Michelmcy
joan121
Florence
tsznok
cherry_min
LikLik
hs020912
shuet-shuet
JJBB
winniepoon

18/3/2007 (日)
Michelmcy
joan121
Florence
tsznok
Prettyenen
ltt
cherry_min
LikLik
shuet-shuet
JJBB
connieho
curly

25/3/2007 (日)
Prettyenen
ltt
cherry_min
Siman
LikLik
Krystal (係我同女女正日生日)
shuet-shuet
JJBB
connieho
winniepoon
curly

[size=medium]暫時睇,似乎係三月十八日比較多人揀,不如先暫定三月十八日先啦。至於地點...喂喂michel,有冇定案呢?

侯爵府

好媽媽勳章

我有幾個諗頭...

1. BBQ - 戶外,平靚正
2. 去一D體育場地,如波地,俾D小朋友跑跑跳跳追下波仔咁
3. 昂平360

侯爵府

好媽媽勳章

聽日就係呀諾三歲生日喇,原本打算同佢出去玩一日,但而家乜都要取消喇...話說呀諾病得幾嚴重o下,佢已經高燒左三日,食極藥都唔退,第一日見佢病,同佢睇個普通家庭醫生,話佢係感冒;到第二日,仲係燒到三十九度幾,轉去睇兒科,又係話普通感冒,到今晚,我開始擔心,因為仲係咁燒,食埋特效退燒藥最多都係落到38.5度...可能大家都知佢本身有心臟病,真係好怕佢會有D感冒以外o既問題!頭先決定同佢去急症室,攪完一大餐,照埋肺,都係話佢係感冒,但就真係度到佢有d心跳快左,而目前可以做o既都係盡量俾佢飲水、食退燒藥、浸身降溫、俾少d衫俾佢、開冷氣...希望佢可以快d build up到d抗體去打低d病菌。

聽幾個醫生講,近期d感冒菌勁左好多,佢地見好多小朋友都要燒番一個星期先好得番,今晚醫院個醫生都勸諫近排盡可能唔好同小朋友出太多街,會比較穩陣。

唉...總之各位都小心啦。

侯爵府

好媽媽勳章

玫瑰疹呀諾以前出過傢喇,雖然可以出完再出,但醫生話可能性唔大....唉,如果係玫瑰疹咁簡單就好...

侯爵府

好媽媽勳章

多謝晒各位ee o既祝福呀!!!Trevor趕得切今日生日退燒喇!雖然未好得晒,但冇再話高燒到三十九度幾,希望佢keep得住個勢,聽日就完全冇事啦!!

頭先同Trevor簡簡單單落去熊貓食飯,一到切餅時間,佢就好開心喇,因為爸爸買左個"新幹線"旦糕,佢最鍾意車車嘛~!

侯爵府

好媽媽勳章

係喎!到景恒生日!!!

ee祝你生日快樂~!!!身體健康~!!!

侯爵府

好媽媽勳章

GOOGOO,

恭喜呀!!!!!

一聽見人家大肚我就好開心傢喇!!!!

侯爵府

好媽媽勳章

tippy,

幾時到你生細佬/細妹呢?

侯爵府

好媽媽勳章

googoo,

lucus唔通感應到係細佬?!但我希望你生囡囡喎~

唔...我就仲有幾日先知"中"定"唔中",不過,有時我問trevor:"你想要細佬定係妹妹呀?"佢次次都話:"要細佬啦!"跟住我就問:"點解要細佬呀?細妹唔好咩?"佢就話:"細佬好d,細佬同我一樣有(麻)(殊)囉!"

激死!

侯爵府

好媽媽勳章

googoo,

又唔使太擔心o既,係呢,你有冇考慮再住近d親戚呀?記得你好似有d嫂嫂又係住附近,到時可以叫佢地(或佢地d工人)幫o下手啦~
不過,到細b出世,lucus都差唔多4歲,會好定性傢喇,而且仲有半日去左番學,一個工人應該冇問題o既~!

Or…有冇諗過唔做野呢?

侯爵府

好媽媽勳章

好喎,我要呀我要呀~~~我細仔用 NUK premium傢!o岩晒~!

Michelmcy 寫道:
tsznok,

我有1 pack nuk 果隻肥奶咀2號 medium , 原本想買來比 alex 試下 (因為我有d 肥奶樽), 所以我烚過其中一個奶咀, 但 alex 一見到d 樽就已經耍手兼擰頭, 試過幾次都唔得, 我 d 奶咀係無用過架, 你要唔要呀

侯爵府

好媽媽勳章

我都想生個女...

首頁

尾頁

跳至