跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

Hi,豬仔媽,好耐無見哪裡!

敏澄現在用的牙膏好像是美國出品,但不記得牌子名,係荷花親x及綠楊新村的美康見過有得買,有香蕉及蘋果味兼加奶,擦完可以吞落肚.用過都ok :mrgreen:
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

大宅

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

Joycelyn,

敏澄用緊是first teeth牙膏.佢已經用爛左隻牙刷,因為佢有時摖完後
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

大宅

Joycelyn & 豬仔媽媽,

我現在用緊 Oral B Stage 1 都ok,有次在屈x經過見到這個牌子有適合佢哋歲數的牙刷便買了,那隻牙刷拿上手的手感都唔錯,而且又有"粒特"位比你握.可以一試.

大宅

我之前買first teeth都跟一隻手指牙刷,但姨姨時常同我投訴,話敏澄在幫她用這隻牙刷時都咬她,所以不用,只用毛巾擦,我都好無奈 ,我為有一個星期才同佢用牙刷大擦一次.

豬仔媽媽,你有無這個經驗呢?
豬仔媽媽 寫道:
我e加重係用緊手指牙刷幫瑤瑤刷牙, 我都想知邊隻牌子的牙刷好喎?

大宅

豬仔媽媽,

這隻oral B Stage 1牙刷真的好小地方有得買,waterson只見過兩次而manning一次都未見過呀!如果你要的話,send pm給我,我在這邊買後帶過去給你,因為我大多數逢星期六都會返荃灣外家一次,到時call你攞牙刷呀!

Joycelyn,你呢?要不要買呀!pm我呀!
豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn & shirleywuwu:

我只係見過stage 2有得買, 搵過幾間manning & watson都無. :-( [quote]

Joycelyn 寫道:
[quote]
Shirleywuwu 寫道:
Joycelyn & 豬仔媽媽,

我現在用緊 Oral B Stage 1 都ok,有次在屈x經過見到這個牌子有適合佢哋歲數的牙刷便買了,那隻牙刷拿上手的手感都唔錯,而且又有"粒特"位比你握.可以一試.

Shirleywuwu:

我重以為 Oral B / Colgage 那些牌子的 Stage 1 牙刷係 for 3 years' old kids 添. 等我得閒又睇

大宅

豬仔媽媽,

oral B stage 2牙刷係靚過stage 1架,重好colourful添,我要等敏澄玩完這隻牙刷先買了(應該可以玩到三個月掛 )

首頁

尾頁

跳至