興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

好多謝四面佛,幫我過左兩個人生難關。

我响2012年遇上人生低潮,同拍拖10年嘅男友分手,之後就成年都冇拖拍。又失業搵唔到野做,負債累累,唔掂到有諗過申請破產。朋友見我咁黑,介紹我去拜沙田四面佛。
我許願當時諗,最難搵都係好男人,錢同工作就自己搞掂啦。就淨係許願希望搵到可付託終身嘅男人。幾星期後,我搵到份工,仲遇到啱我嘅男人開始拍拖,呢個男人知道我負債後,主動要求同我一齊還,清左條數。好多謝四面佛,好似知道我所有問題,一次解決哂,我亦守承諾,返去還神。過左兩年,我就同呢個男人結左婚,一直生活快樂。
直至今年,老公野左官非,有機會要坐監,我超擔心,成日喊,搵完律師後就諗起,不如再向四面佛許願求保佑 (其實覺得唔好意思,因為我去2012年後就冇去過拜四面佛,而家先去,正宗臨急抱佛腳)。

我許願希望老公唔洗收監,如願會返去還神,同埋上網分享,四面佛點幫我。件案比我地想像中快完成,我地比左唔多錢,但律師樓都派左個好熟同類案嘅女律師幫我地打(仲好靚女)。個律師又熟個官脾性,最後單案判左最低刑罰,老公唔洗坐監。我如承諾,今日返去還神,同上網講我嘅經歷。我決定以後每年去參拜,唔好臨急抱佛腳

當然我意思唔係拜左神就咩都唔洗做,必須要自己盡力去解決問題,謀事在人,成事在天。純分享經驗

洋房

回覆 MarjorieJoby 的帖子

多謝你相信誠心,加埋自己盡力,你都一定好快如願。

洋房

回覆 abeebb 的帖子

响車公廟附近
古巖淨苑大圍車公廟路1號
2697 6625

https://goo.gl/maps/GnRV47DZSR82

洋房

回覆 chloe2018 的帖子

响車公廟附近,唔係寶褔果邊

古巖淨苑
大圍車公廟路1號
2697 6625

https://goo.gl/maps/GnRV47DZSR82

洋房

回覆 christyheihei 的帖子

我諗睇返你許願時有冇特別講。如果好似我咁,冇特別講用咩還神,就响門口間舖,買set還神套裝就ok. 祝你如願

洋房

回覆 super888 的帖子

洋房

回覆 funbi0816 的帖子

响車公廟附近(唔算正正後面)馬鐵車公廟站斜對面
古巖淨苑
大圍車公廟路1號
2697 6625

https://goo.gl/maps/Zi82sNHAz8J2

洋房

pinkykitty 發表於 18-4-15 22:05
我問過亞媽話冇衝突,我屋企有供奉觀音,但我亦有拜四面佛

我相信都冇衝突,因為間廟都都供奉觀音同其他佛像,啲職員都教我,拜完四面神,都裝香比其觀音等等,打招呼。
沙田四面佛係香港第一尊從泰國請來嘅四面佛,相信係通泰國嘅

首頁

尾頁

跳至