自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

繁忙時間搭地鐵, 點逼都一定逼到上車架,
但最慘係入面D人, 係你角度, 都係證明左車廂入面仲有位架wor

珍珠宮

teresayan07 發表於 17-12-11 13:29
其實你擾攘左一輪.. (emoji)內既人亦會覺得你自私...
如果樓主唔咁堅持, 唔擾亂一輪乖乖地等下一架lift, 佢早就已經上到下一架lift, 而且仲可能唔駛咁逼。

珍珠宮

seaheart88 發表於 17-12-11 13:45
其實樓主想入去冇問題係正常。。。但唔應該入咗去之後仲要串多句。。。唔好話係叫做講下之嘛。。。呢啲人 ...
有時都會遇到呢D死逼入lift的人,但有D好識做, 同lift入面D人講sorry/唔該, 其他人聽到都下左啖氣,
勉強逼入來, 仲要單單打打, 我係其他乘客都火爆

珍珠宮

maomaofafa 發表於 17-12-11 14:03
坐輪椅的應該叫人抱起佢
再接起輪椅
根據某些人的邏輯坐輪椅和推BB車不應該出街
BK真係曾有人問, 點解搭巴士BB車要摺起、唔放得輪椅位, 跟住有人答佢, 因為輪椅唔摺得, 同埋亦冇人徒手抱得一個成年人

珍珠宮

maomaofafa 發表於 17-12-11 14:12
BB車的作用
就是擺BB和BB用的東西
甚至係媽媽帶住BB買餸

唔駛下下講到外國, 成件事好簡單, 就係first come first serve, BB車已入lift, 樓主勉強逼入去, 事後仲要單打, 邊個乘客出聲鬧佢都抵鬧,
同樣地, 如果樓主已入lift, 但BB車後入, 仲要出聲單打, 我都會鬧BB車(父母)。

珍珠宮

maomaofafa 發表於 17-12-11 14:31
有些人喜歡搬龍門呀嘛
已經讓左比佢入仲要比人話
之後竟然有人可以扯到要接起BB車
頭先我講BB車可摺起, 係針對巴士, 同搭lift完全唔同。明明就係樓主無品在先, 只係出聲乘客剛好係推BB車, 就被人扯到BB車如何如何

首頁

尾頁

跳至