自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最近彈緊咩歌 ?!
PINK2007 發表於 19-11-8 15:16
有問題想請教JM
之前有提及過囝的綱琴老師,仔學左兩年,每堂彈兩首歌,每次起碼2-3個月,上年10月考完三級 ...

伯爵府

Clementi, Sonatina in C, Op 36 no. 3 當4 級好了
PINK2007 發表於 19-11-8 15:40 Sonatine op.36 no.3 學完呢首老師話五級的歌就加
依家彈

伯爵府

即是兩個月只教一首Clementi: Sonatina in C major, op. 36 no. 3 (其實應該只係三分一首, 因為有三個樂章) ?!

Swan 果首是Children Pieces 本書吧 ?

Children Pieces有超過100首歌仔,教左幾多 ?!

聽起來幾離譜,真係要考慮換人。

PINK2007 發表於 19-11-8 15:16
之前有提及過囝的綱琴老師,仔學左兩年,每堂彈兩首歌,每次起碼2-3個月,上年10月考完三級,緊pass,有參加上年音樂節三級,買左兩本歌書,跟住一直印歌紙彈,冇買新,最近用左三個月時間教一首佢話五級歌,之後就即刻升我仔五級學費,其實我好不滿,因覺得五級系勉強升的

伯爵府

不如叫老師開門見山,直接講想加幾多錢。

3級只係僅僅合格,學多一首就跳到5級,當人傻的嗎 ?

伯爵府

我成人學,仲學緊,我計過我一年學超過40首歌,老師每本書的歌教8成以上。

可能你個小朋友的老師能人所不能,可以係幾首歌傳授到到幾十首的功力。

換人吧

PINK2007 發表於 19-11-8 16:08
Children pieces 4-5 首,另一本children book 2教左2-3首其餘兩,三首歌紙和校際比賽歌
冇買過其他歌書!
...

首頁

尾頁

跳至