興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-23 22:17 發表
262806,

Oxford University Press 既counter O係Hall 1. 你亦都可以去Hall 5 青田counter買ORT (青田只得ORT, 冇OST)

我今日去了Hall 1 oxford counter買了兩套oxford story tree,佢標價係原價的八五折,你買第二套(價錢低那套)計九折!

我在Hall 5新雅(若無記錯)見到有原價八五折!

青田就有oxford reading tree,但得九折!

男爵府

Teresa~

我有一個問題,我在新雅睇過,ost- green那套新雅價錢係27x,再85折!我在Hall 1 oxford買都係27x,85折,若你買兩套以上,平那套就再九折!

但我回家上"三聯"個網睇,佢價錢係23x,若三聯做減價再買是否更平?

我在Hall 1 oxford買了ost - blue 同 green,我唔知是不是買貴了?

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 15:52 發表

我就冇比較過邊度平d, 因為我只係行左Hall 5, 而且我平時買OST 係o係教協買, 佢地每個顏色又唔同價錢, 所以我淨係報料話比大家知個discount.

明白,我想問問禁教協是不是平d?

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 16:32 發表

以我記得, 係, 不過要會員至買得野. 我上次買左套pink pack比個仔, 好似唔洗$170. (我要check返先. 但肯定唔過$200)

禁真係平d喎,我在書展買232!

男爵府

我在三聯個網站copy過來的,若個價錢沒有錯,在三聯買ost平d(減價)!

Oxford Story Tree Pack 1: Red 138.00
Oxford Story Tree Pack 2: Blue 184.00
Oxford Story Tree Pack 3: Green 238.00
Oxford Story Tree Pack 4: Orange 192.00
Oxford Story Tree Pack 5: Pink 192.00
Oxford Story Tree Pack 6: Purple 201.00

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 23:16 發表

但係個個COLOUR SERIES都唔同$, 你要用PINK PACK比較至得! 我買PINK PACK, O係教協, $181.X

sorry!比較錯添!

今日落過三聯睇過,價錢同網上不同,green pack係273先真!都好彩沒有買貴書!

[ 本文章最後由 monica_kam 於 08-7-26 13:12 編輯 ]

男爵府

原文章由 Celestine 於 08-7-26 08:12 發表
yu-ma,
我向Oxford counter 買左
GREEN PACK OST $232
PINK PACK OST $195 (另減$19, 因第二套9折)

Celestine~

我都係Oxford counter買,我買blue pack和green pack!

男爵府

原文章由 Xenc 於 08-7-26 00:22 發表

參考lily講既野,你就會知,同樣係ost, red 同red pack都唔同價,三聯平係因為佢齋賣書,而且你睇我之前quote商務 ost pack 1: red只係$132(我今日抄自商務web),商務仲平過三聯。

...

我今日再去三聯睇過,green pack係273!

首頁

尾頁

跳至