跳至

首頁

尾頁

子爵府

我預產期29號, 都未生呀。

我個肚堅係聚同重, 但都忍唔住要出街呀, 難得放產假可以陪下個女同飲下午茶, 生埋個細無咁得閒架啦!!

有無食下涼野呀? 我第一胎好準時預產期個日, 唔知今胎係咪呢? 最緊要唔好遲呀, 我唔想催生!!!

子爵府

做咩要催生呀? 催生痛+耐好多架, 唔等下先?

原帖由 mic.mic 於 09-4-24 22:42 發表
我都未生得喔 ,我預產期係 28 ,不過醫生已經寫左 27 號要入院催生啦, 我都係呢兩日先開始放假,尋日就去私家覆診,今日就係去政府覆,不過都係自己出去囉,我又冇諗過會行行吓生得喔! ...

子爵府

我都狂食西瓜同腐竹雞蛋!! 上胎我食好多腐竹, 前後5個鐘攪掂呀, 唔知今胎有無咁好彩, 努力呀大家~

原帖由 FunnyBean 於 09-4-25 11:08 發表

我都食得幾多涼野, 龜苓膏, 綠豆沙, 腐竹旦, 芝麻糊同西瓜! 我都想bb準時預產期出世, 聽日就係喇~~~~
襯未生得, 想做咩就做咩喇~~~

子爵府

oic 我以為妳自己決定想早添~ 咁預祝大家都生產順利呀!!

原帖由 mic.mic 於 09-4-25 17:53 發表
私家果邊同政府果邊都指明我要催生,我係冇得揀喔,同埋一定話我唔可以過期呀!

子爵府

祝妳生產順利呀!!

原帖由 mic.mic 於 09-4-26 16:55 發表
之前兩次覆診都要聽 bb 心跳,之後都冇事出院,不過都係覺得 bb 太細粒呀!

子爵府

催生一般都會痛D架!!

如果過左預產期都無辦法啦, 胎盤老化對BB健康做成威脅!!!! 大家唯有咁唸啦.. 最緊要BB健康嘛!

我4月29日預產期仲未有動靜呀!!!! 今日已經行左好耐街, 又勁食西瓜, 希望BB生性唔水我催生啦!
問心. 我就係試過第一次, 好驚催生呀真係..

子爵府

到時唔水聽助產士講, 個人會亂咁黎痾, 會將講座聽過既野完全無發揮! 不過又痾到架喎~哈~

最緊要千祈唔好大叫, 慳番啖氣生BB好過呀!!

原帖由 FunnyBean 於 09-4-26 18:53 發表

自己呼吸同聽助產士講痾就痾!!
bb細粒, 等佢出左世再谷肥番佢!!
加油呀!! ...

子爵府

我仲未生得呀.. 5月4日見醫生先約期催生.. 醫生上次講過next week我一定要born架啦~

呢幾日日行夜行, 有街又出, 真係悶到發顛!!

首頁

尾頁

跳至