潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大家好,我有响度刨書做功課,但新入抗仍然有D嘢想請教大家,謝謝

我配了1:2多DD,中間出過一個NQB,袋價不包含在1:2裏面。SA通知我可以申請第一個QB B25了,問我要咩色?我話第一隻,想等自己鍾意嘅色,希望要大象灰金扣。

然後佢話可能要等好耐…唔知幾耐…少貨…下删100字……。總之就話冇貨,唔知要等幾耐啦。

我就諗係咪我唔夠數唔夠人爭?係咪應該落去加碼,買多少少,先有機會?

佢有叫我俾多幾個色佢,我知佢難做的。但對我來說,個袋唔係平,真係想出一個自己喜歡的,唔想夾硬要其他色。你哋覺得我係咪唔好咁心急,應該死等一排先?

謝謝大家。

公爵府

奇奇媽媽 發表於 23-3-9 08:42
第一個qb要b25, 仲要大象灰金扣,應該要配多少少

其實如果sa有暗示,話須要再加配多少少(3幾萬),我都ok嘅。但如果要配大多,可能我就放棄了。寧願留返D錢去配下個QB。

公爵府

queenie1012 發表於 23-3-9 08:50
聽落SA都想幫到你,唔想你盲目高配最後空歡喜。
啱色啱皮啱扣啱Size,係要夾到好多元數才出現。
如果只靠買 ...

多謝你,我就係想聽多D唔同意見,等我唔好咁執著於一個色。

我尋晚都look小紅書都look好夜,睇吓仲有乜色係ok的。老實講,睇來睇去,而自己又鍾意的,都係大熱色,例如金金,Chai金,我再俾呢D色佢,佢都可能會話冇貨…

公爵府

queenie1012 發表於 23-3-9 09:51
大家同感,我都在等湊B中。
上年10月已夠數,等黑色。。。
直至今個月都未消息,中間有過K28黑金,無要(因 ...

咁你都等咗半年了,我有時諗,呢D大熱色,多人要,應該會多貨先啱,只係可能好多人排緊,俾咗D高配嘅人先,所以正常配的遲遲都未等到…(純粹係我諗咋)

咁你等袋中,仲有冇落店買吓嘢?我想問如果我而家等袋中,落去買嘢,條數會係計下一個袋?定點?

公爵府

blackypurin 發表於 23-3-9 10:05
我覺得色真係好個人,有人好堅持,但我自己就open 啲。你見隔離post好多人要配到好高好高,你1:2而家來講算 ...

多謝你意見,其實我性格係幾執著,鍾意起果樣嘢上黎,就獨獨鍾意果一樣…。我而家催眠緊我自己對其他色感興趣

公爵府

tarejackie 發表於 23-3-9 10:09
特定色特定扣我相信要比d耐性

等得耐唔緊要,如果佢話等一年實有,我都等。但我聽我sa口敏,佢不停話唔知幾耐,可能好耐,好似等都唔會有咁喎…唔知我有冇會錯意…

公爵府

奇奇媽媽 發表於 23-3-9 10:46
Chai都難

一關過一關,過到申請B25呢關,就過唔到想要嘅色。

公爵府

jenniferK 發表於 23-3-9 12:18
如果你同時執著spec和配額和明確出袋日期,可以坦白講你要轉念才可以買H買得開心.
...

係啊,而家都睇緊有咩嘢色係自己鍾意,會俾多幾個選擇sa

公爵府

tiramisu_hk 發表於 23-3-9 14:00
其實你可以照比其他色個sa睇吓佢點講,同埋灰色系有啲都靚架,好似0L、8F…除非你只諗住買一個可以收手, ...

其實我係有睇過其他色的,0L,8F隻灰,我覺得有D太深色。最主要係冇實物睇到,有時上網睇,個個都落咗濾鏡…一睇隻0L又覺得好靚,但一時睇又覺得太深色。如果冇大像灰,0L我都可以的。

公爵府

Akimoto2115 發表於 23-3-9 23:49
我覺得,所有美好既事物都值得等待。
所以我到而家,
仍然係最鍾意我等得最耐果個袋。

我會等吓的,真係等唔到咪轉囉,起碼有努力過先死心

公爵府

wenwendy_224 發表於 23-3-11 18:46
幾明顯係覺得你要嘅色未夠spending 一嚟一定真係好多人爭緊 暗示你要努力啲 再唔係以你 ...

而家我都上網睇定有咩嘢係ok的,如果唔要灰,我都鐘意啡色系,但咪又係一樣咁多人爭…一街都係。或者等一排,冇聲氣,再落去揾sa溝通溝通,睇吓佢有咩建議

公爵府

CleverTruth 發表於 23-3-11 19:35
朋友 2019 年 spend 左 17 萬想出 Kelly 25 大象灰金扣,當時佢個 SA 話好難,唔知等幾耐,朋友同佢講可 ...

多謝你先

公爵府

wenwendy_224 發表於 23-3-11 22:45
啱呀 其實手袋都係買嚟自己欣賞 唔明點解要考慮保值
如果覺得自己將來會放返出去點解今日又要買 ...

同意,我買嘢從來係自己鍾意的,唔會諗保值問題。咁辛苦買返黎,真係唔會放返出去。

公爵府

Carriegerrard 發表於 23-3-11 22:41
大象灰真係勁多人用
我覺得好多人都係因為覺得大象灰保值
啲人又諗住第時放出去會收得高價啲

冇諗保值和放袋問題,純粹係自己鍾意。不過而家都睇緊有冇其他色可以俾sa多個選擇

公爵府

linus仔 發表於 23-3-11 23:36
我同朋友同一個SA, 佢買左兩年,出左3個qb, SA 好好,我哋qb配比平均都係1.5以下,佢第4個qb request 大象 ...

睇黎我機會都好微吓

公爵府

kakarubi 發表於 23-3-12 00:27
起初入坑時都想要呢隻色
諗諗吓就想要淺灰 但我覺得H係玩心理戰 當我想要淺灰時 我起好低配時就收到 ...

係,個袋好貴,所以真係想要自己鍾意嘅色。我諗住等一排,再嘗試又去配多少少嘢,如果努力咗都唔得就死心了。

公爵府

l_can_fly 發表於 23-3-12 12:42
同B25,上年年尾已配夠,宜家末有
佛系啦

請問你等緊咩色?

公爵府

Jmachi 發表於 23-10-29 13:11
等咗九個月,終於等到。感動到想喊!

恭喜恭喜,要咗咩色?我仲未有啊…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊