夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上次到而家份醫療報告未出,C6仍然去差館報到!

C6去差館嗰朝早,亞女問佢:[爸爸你咁早去邊?]佢用高幾調聲線答亞女:[去警署報到呀!], 仲問亞女去唔去?亞女費事答佢之後行開咗。
亞仔仲攪笑,只係答[哦!]跟著繼續食早餐看電視。

男爵府

Fion710 發表於 20-7-20 10:56
佢同男家人關係點?有冇兄弟姊妹?佢可以咁冷血賤格

佢話冇咗屋企人都沒有問題,自己一個人也可以。

男爵府

各位姊妹

呢幾日工作忙碌冇上BK,多謝各位姊妹留言關心。

由於疫症關係,我要在家中工作,C6又被迫放假,大家一齊留喺屋企,令我精神好磨,唯有佢在廰時我在房,或者落街買嘢、食嘢咁,盡量唔想同佢面碰面。
暫時佢對我同細路冇做出咩行為或動作。

男爵府

律師話冇辦法,唯有當佢透明。
等上庭再傾。

不過近日C6有d異樣,好似比之前關心我多咗,我聽到佢同女人講話咩唔想,唔想再講,話自己都好煩,唔好迫佢咁,之後唉聲唉氣⋯⋯

又唔知C6諗咩玩咩我唔會理佢

男爵府

wingyaumama 發表於 20-7-26 13:15
係呀!小朋友重細, 橫掂層樓都唔使再供,就梗係留喺度住啦!

係要小心賤人攞層樓去 做二按啫! ...

層樓已經釘咗契,佢做唔到二按。
我律師個邊要佢盡快簽協議書,可能引致佢心煩,呢幾晚個女人應該係迫緊佢唔知咩野,佢同女人講唔想,又話唔捨得我同細路,仲發女人脾氣⋯⋯

男爵府

其實真的好多謝各位姊妹,由上星期開始,我好叻咁比之前食多左野,不論早、午、下午茶、晚餐。

昨日望住塊鏡,見到塊面已經冇咁凹仲有番啲肉,我真的好開心,希望自己活得好似以前咁似番個人,為自己仔女生活。

男爵府

各位姊妹

你哋好嗎?

呢幾日聽唔到佢同女人對話。
C6前晚好夜先返到屋企。
昨日清晨,C6突然WhatsApp 比佢問我起床未?我答佢[唔],跟著我入房問佢咩事,佢攬住我哭著説仲好愛我,唔想同我分開,唔想冇咗d細路,話大家都有錯,比個機會大家⋯⋯

我竟然好冷靜咁問佢前晚點解咁夜先返屋企?佢話跟女人講分手,不過女人唔肯,我問佢咁想點解決女人?佢話比時間佢淡忘⋯⋯

我無答佢之後離開佢間房⋯⋯而家我又開始煩同亂⋯⋯又冇方向啦,咁點算呀

男爵府

各位姊妹

多謝大家留言比我,你哋比我既關心、支持、鼓勵、意見,我真的無言感激,真心多謝大家。

呢個星期C6對我好咗,態度、行為也比之前關心,不過我竟然沒有開心感動既感覺⋯⋯個心好平靜⋯⋯自己都唔知點解會咁⋯⋯

亞仔聽到C6呢幾日仍在電話中同女人嘈,甚至cut 女人電話唔聽,好奇怪,依然唔知佢想點⋯⋯

協議書C6唔肯簽,每日都叫我比機會佢,話自己已經同女人講咗分手,只不過是女人唔肯,仲同C6講話會自殺,我唔知佢講真定假,真實我已經冇興趣想知⋯⋯我只想快啲完結⋯⋯

男爵府

今日係我生日,C6晨早起身竟然同我講生日快樂,仔女當時都未醒。

我今早已經同仔女去街食嘢買嘢,不過夜晚食肆只做外賣,所以我返我媽屋企大家叫外賣 一齊慶祝,之後先返屋企⋯⋯

男爵府

各位姊妹

C6係我生日之後嗰晚,竟然自己去街市買海鮮,煮電視100道菜其中d餸給我食,佢平時煮餸好求Q其,今次唔知又想攪咩, 如果是以前,我一定開心到飛起,飛撲咁攬住佢錫,可惜而家我竟然覺得好無聊、無咩感覺,個心好平靜⋯⋯ 返而會諗佢有咩居心⋯

我相信自己個心真的傷得好深好痛,所以而家佢就算做咩我都冇咩開心或驚喜,感覺好唔實在⋯⋯

我已經對佢冇咩期望,只係希望快啲解決,不過每日見到佢又真係有啲難受⋯

男爵府

昨晚C6冲緊涼,我入主人房拿野,佢電話剛剛響著,係女人打電話比佢,我最初好想收女人缐或者唔理會, 但是我個腦同我自己講駛乜怕佢,我係明正言順C6既老婆⋯⋯!

於是我好大膽咁接聽女人電話,鬼上身冷靜咁問佢點解仲要打電話比C6?話C6講咗同女人分手,連朋友都唔會做,女人叫C6聽,我話自己係C6老婆已經代表C6,有咩想講可以直接同我講。

女人又話同C6一齊好耐,問我點解會信C6同佢分手?我答佢話:[你耐得過我同老公一齊?我信我老公,你唔好再打電話比我老公,唔好令佢有精神壓力,我們一家人依家生活得好好,你唔好再打電話過嚟或者再搵佢滋擾佢。] 之後收佢缐,仲熄咗C6電話費事佢再打黎⋯⋯

我唔知咁做岩唔啱,但係同女人講完之後個心竟然舒服左

男爵府

wingyaumama 發表於 20-8-13 08:41
咁賤人知道咗你接電話之後,賤人有乜反應?

C6冲完涼之後我直接同佢講左,收咗女人缐同熄埋佢電話⋯⋯佢竟然冇鬧我仲攬住我,叫我唔好理會女人令我自己唔開心⋯⋯
佢話自己已經同女人講咗分手,已經唔會揾女人或者聽女人電話⋯⋯

我當時聽完有小小感動,不過唔代表我原諒佢⋯⋯

男爵府

wingyaumama 發表於 20-8-13 09:31
不過都唔好信賤人,佢之前的做戲一哭二鬧已經出賣咗佢!

但你現在仍在仔房瞓嗎?

係呀!我唔想同佢一齊訓,我心仍在忐忑中⋯⋯成日覺得呢啲係個局嚟,唔好咁容易信佢。

我同律師講咗C6唔肯簽議書,律師話由佢,上庭先再處理。

男爵府

marronc 發表於 20-8-13 09:42

樓主,你攞返層樓嘅業權先算啦,唔好忘記個賤男係「軟飯王 ...

我同律師講業權轉讓,律師話轉讓與否都係要平分。好無奈

男爵府

各位姊妹

多謝你哋!我係一個好感性嘅人,每次睇到你地比我留言、苦心忠告和意見之後,我都好感動,自己鼻哥點都會酸一酸。

C6之前對我所做嘅嘢已經深深咁直插係我心入面,而家就算對我點好,我會好自然咁諗呢啲好只不過係假像,有目的,唔會係真或者出於真心。

我已經幫自己建立左一幅牆,呢幅牆要幾耐幾時先可以拆自己都唔知⋯⋯
痛係必定,唔知痛幾耐,但我為咗自己、仔女,真係唔可以再傷,依家呢段婚姻我只覺得係累、痛、傷⋯⋯真的難以形容⋯⋯

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-8-14 23:16
樓主,個賤男同你講要同小三分開,你就幫佢一把,幫賤男用手機block小三電話和whatsapp, 到時賤男如果又取 ...

昨晚我見女人有WhatsApp 同wechat 佢,C6好大方咁係我面前刪除,沒有睇入面內容⋯⋯

不過同C6嘈交之前我有block 女人Wechat,C6係知道既,所以見到昨晚女人仍可wechat佢?我已經心中有數,不過我冇問C6,佢也沒有解釋女人點解又再出現wechat⋯⋯ 大家也沒有冇出聲⋯⋯

男爵府

C6而家收工,所以我自己落咗街行吓公園諗下野,靜吓咁,心會舒服啲

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-8-15 13:56
樓主,相信你心中有數,全是一場戲,知唔知上次賤男打你,要幾時上法庭,唔好心軟,上法庭就要求律法幫你 ...

醫生報告仍未出,所以未知幾時。

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-8-15 13:58

無目的行街是好辛苦,現在疫情又唔可以周圍去,又唔可以 ...

公園而家冇人行,我坐一會就走。我都想,不過媽咪隔離左右有人感染。她叮囑我不要到她的家。 我只有同她視像通話⋯⋯我好掛住媽咪⋯⋯

男爵府

各位姊妹

星期日早上我去醫院探62,我知道冇得見面,唯有帶咗啲食物送過去交給姑娘轉比62。剛巧C6放假,佢知道後竟然主動話駕車車我去。
我最初好唔想,因為跟本好唔想見到佢,但62係佢亞爸,佢又主動話一齊去,所以最後我都同佢一齊。

送完食物後,佢仲好關心咁問我肚唔肚餓,我話唔肚餓叫佢自己食,佢唔理,仲車左我去我哋以前拍拖時經常去的餐廳食午餐⋯⋯之後見到 d 老職員,佢哋還記得我哋,仲話我倆仍然一齊好幸福⋯⋯當刻我個心並唔係開心,而是好痛好難受好想哭,d眼淚又自動咁流出嚟⋯⋯

我問佢點解仲要帶我黎呢度食?C6話只是純粹吃午飯沒有其他⋯⋯ 我個心又再諗佢究竟又想玩咩,大家都已經到咗呢個階段⋯⋯

首頁

尾頁

跳至