跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 想問6月既bb唔知介左日間個條片片未呢?

曉琳就介下停下, 佢成日貪得意, 話要 ngng, shushu, 但去到坐一下就要羅紙巾,拉水,洗手,總之,我一坐低,訓覺,佢就叫我同佢去廁所,有時真,有時假.

伯爵府

好媽媽勳章

就住呢個問題, 好似聽人講有d可摺既bb廁所板可出街用, 你地有冇見過?
只係想多樣野, 我都唔會買, 因為要羅埋出街, 真太痳煩.

heihei629 寫道:
不過佢一定坐係度去廁所,我試過有幾次係街同佢去廁所,佢一定要坐,我抱住佢逗佢去,佢唔肯,我試過有幾次佢死都唔肯我抱住佢,係都要坐,我又唔想佢忍,所以我要幫人洗廁所,洗乾淨先敢比佢去。真係比佢激死。

伯爵府

好媽媽勳章

未算成功戒到, but日頭冇用片, 間中會賴左先講.

伯爵府

好媽媽勳章

其實, 佢出街, 訓覺(午睡/夜晚) 都唔濕片, 但我好怕萬一佢唔記得講, 好痳煩, 所以都係著片褲.

kohelen 寫道:
唔知有幾多小朋友戒左夜片呢? 應該幾時開始戒????

伯爵府

好媽媽勳章

佢訓左, 唔會去shu shu, 有時午睡都唔記得用片片. 佢通常10:00pm開始訓, 有時到11/12:00pm仲未訓得好"林" (我仲陪佢訓), 佢會話去shu shu一次, 如果訓"林"左就唔會去.

出街, 用片, 但佢一定要去廁所, 唔鍾意係片, 所以片又係唔濕, 有次(上個月)佢發皮4, 賴shu shu, 有用片, 佢以為冇用, 立即收聲, 摸下個地下先.

kohelen 寫道:
elaine,
曉琳係識得半夜起身話要shu shu???

首頁

尾頁

跳至