跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 2004年6月BB (part 20)

好緊張 :-| ...我唔想試啦!

evamama 寫道:
勞c9,

而家醫學昌明, 有樣野叫無痛分娩, 我上到房先穿水, 未開始陣痛阿麻醉師已經來到落藥, 係後尾開到八度, 姑娘停藥, 話要痛先生到, 係後尾痛到發顛, 係咁踢腳, 聞笑氣都唔得, 剩係想快d生出黎.

後尾都痛左兩個鐘就生, 醫生同下面縫針時, 唔使麻醉, 就咁黎, 因為都痛到麻木左.

所以我成日都話, 生過仔就咩痛都捱得過!!

伯爵府

好媽媽勳章

佢真係多福啦!

pcsiauw 寫道:
Irene,
嘩~ 三胞胎!! 咁第陣時屋企實好熱鬧

伯爵府

好媽媽勳章

突然諗起早排上畫果套戲 nanny miffy.

wig 寫道:
5歲, 3歲 and 2歲 - 死"味"!

[quote]
ardnas65 寫道:
irene,
嘩... 6件.. 典湊呀?? 佢頭3個幾大呀??? [quote]

伯爵府

好媽媽勳章

:-( 諗住去游水.

kohelen 寫道:
[quote]
LoCLai 寫道:
剛上yahoo見到宜家好似打緊一號波......

係呀...
但外面好熱....
原打算星期六唔駛上pg同阿囡去海洋公園, 但天氣預告話會落雨 :-| [/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

still separate, use bb clothes 清潔劑 by hand or washing machine.

wig 寫道:
我想問你地小朋友d衫still being wash separately or 同大人衫一齊洗? I still keep separate and thinking whether I can 一齊洗 after Zachary starts school.

伯爵府

好媽媽勳章

各有文化媽咪,無聊問題一個: 古時開學要帶備三牲、香燭及蔥等。而家用咩代替? 我唔知答案!

伯爵府

好媽媽勳章

你有冇問亞囝: 咁浩楓係唔係肥豬?

佢活學得滯呢.... 佢跟住就接住係到講肥豬mami, 肥豬妹妹, 肥豬daddy, 肥豬mi姐姐, 肥豬kelly 姐姐... 一輪咀係到講......

伯爵府

好媽媽勳章

晴晴張相, 好得意呀!

伯爵府

好媽媽勳章

我個囡係 My name is he..e...ar (Helia).

仲有.. 而家教緊佢講佢自己個名.. 講得ok, 但係oliver 就會講成"o-fi-fa"要糾正佢... 就會講得好d 變成"o-li-ver"....跟住自己就會跟住講 "o-fi-fa".... 反晒野....

伯爵府

好媽媽勳章

c啦, 我唔識縫野, 點算?

kohelen 寫道:
阿囡明天返幼兒園了.....
9:30由爸爸陪上堂, 陪到11:30帶佢返育嬰院; 明天後天都係咁...
我今晚要響阿囡校服度縫好個名字嘜先得~

伯爵府

好媽媽勳章

咩黎架, 過兩招.

哈哈.. 我都唔識縫, 但係我識得熨, 所以我加左熱溶膠... 哈哈

伯爵府

好媽媽勳章

我又係成日讚佢. 我個囡跟我去廁所, 佢仲舉起母指讚我 "嘩, 識架, 好叻呀!" 有次係街見人地食到成面雪糕, 佢話人 "ee..核突".

LoCLai 寫道:
晴晴真係好叻叻喎!!!

我成日o向屋企讚我個囡, 食野又讚, 睇書又讚, 講野又讚, 宜家佢返學, 見到d同學仔食野, 就指住話:"嘩! 哥哥net net呀!", 見到d同學曳, 就指住話:"嘩! 哥哥曳曳呀!"咁lor.....有時其他家長見到都會笑佢話人lor.......

伯爵府

好媽媽勳章

又係宜家果度買? 仲有咩地方有?

布丁媽/ 華美子,
我買左join label 呀.. 可以加埋熱溶膠呀....
鞋貼都買左, 佢係銀色貼紙印黑色字, 貼完之後, 再加貼一層透明紙. 起貨大概個零禮拜啦.....

伯爵府

好媽媽勳章

join labels ordered

伯爵府

好媽媽勳章

我又係, 眼光光, 等左兩個鐘, 開電視睇又未8號.

llcathy2004 寫道:
我都係~~[quote]
pcsiauw 寫道:
俾雨嘈醒, 訓唔番 ...
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

大吉利是, 有個同事係大陸搭內陸機, 有氣流, 仲派埋"留言紙", 佢話不停禱告, 跟住冇事.

無delay.... 嘩.. 我驚佢番來個陣d 氣流有如過山車....
我試過一次, 嚇到我呀... 塊面立即青晒....

伯爵府

好媽媽勳章

嚇親你 , 冇事架, 因為天文台咁大膽唔掛8號.

schau28 寫道:
Elaine,
我現在好驚.. 幫老公禱告

伯爵府

好媽媽勳章

渣渣, 亞囝/亞囡晚上同邊個一間房?

伯爵府

好媽媽勳章

tinna/sandra,

半夜, 亞囝/亞囡由你照顧? 辛唔辛苦? 我覺得兩個同一間房會感情好d! 大d先分房!

亞仔同姐姐一間, 亞囡同我一間... 等亞囡大d, 我地就會俾佢同哥哥一間房... 我姑仔就來搬, 咁就會多間房出來.. 但係我同老公商量過, 暫時都係想佢兩個一間, 等佢地可以傾計.. [quote]
elainehopl 寫道:
渣渣, 亞囝/亞囡晚上同邊個一間房?
[/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

咁你仲唔快d留意下其他幼稚園?

pcsiauw 寫道:
仙仙,
我真係唔敢讚呀, lee d 野真係好邪架, 少講為妙 :mrgreen:

不過老實講, 我自己個人覺得 lee 間學校 d 老師無乜愛心, 佢地對住小朋友唔係發自內心ge關心, 比我感覺好商業化...

首頁
12345...9

尾頁

跳至