時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

幸福花 發表於 19-8-13 18:06
你去到戰地做醫生,更加唔會理你係戰爭犯,定係發動戰爭嘅人,你都照醫個啦。如果你有立埸嘅,就唔好做醫生 ...

正正是搞分化,佢地這班人可恥,最後目的是甚麼,香港越亂,政府越没有時間理輸入外來醫生的事,佢地真是不知所謂。

跟本末查明,就一班人借題抗議,佢地真是不簡單。

珍珠宮

luckyma 發表於 19-8-13 18:45
以下摘自fb,說得好!

醫護與暴民同行,好恐怖。平時又話唔夠人手,又話要如何超時工作,又給唔人道的工作 ...

最大問題,是有班没有獨立思考能力的香港人盲目相信佢地因為佢地那類專業,經過今次,真是可以睇清楚人性是有幾可怕!

珍珠宮

ahpoo 發表於 19-8-13 19:52
其實一路也有海外醫生入局,仲同本地醫生好fd只係拒絕降低要求姐,兩樣野黎。何況本地醫生真係唔憂 ...

你又知每年入幾多海外醫生?咁多年少之又少。

佢地保護自己飯碗好有辦法。

珍珠宮

ahpoo 發表於 19-8-13 20:27
甘黎緊佢地應該會驚到瀨尿因爲真係多左大陸醫生,又成日有交流團!
...

我有醫生朋友告訴,大部分醫生都有宗教信仰,佢地吾少已被洗腦,最驚是中共,最驚是入集中營,教會一早不是宗教信仰咁簡單。

經過今次事件,末查已化大件事,我相信佢地有些人爭取緊佢地更加想要的才這樣失控。

珍珠宮

molasses 發表於 19-8-13 21:22
你搵香港班示威者同恐怖份子比喎, 諗多咗啦, 建議係深入睇下場運動。

但是我地唔少市民這排真是見到吾少恐佈份子任意破壞,交通燈,放火.......

深入睇場運動好緊要,咁大班人背後目的是甚麼,有甚麼要反......效果誰可控制。

睇清楚,點解班後生咁有组織,記者咁齊心,還有........

好多人已經2面都睇,已經醒覺,所以罷工不成。

睇淸楚,佢地現在機場,可恥到國際。

珍珠宮

molasses 發表於 19-8-13 21:34
其實呢, 如果你睇多啲資訊, 已經有消息係政府自己熄交通燈

我已經睇好多,亦有好多朋友兩邊分享

包括睇埋學校,教會,原來洗腦可以咁勁。宗教影嚮力可以咁大。佢地怕得好緊要。

首頁

尾頁

跳至