自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

人人都係咁架喎!
拎功課做,有乜野問題

一向學琴係高層次架喎。。。個女仔講到無鋼琴學好慘喎!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

delana 發表於 20-4-26 19:22
個亞媽個樣好老,唔識教,將個責任交哂俾學校,自己冇責任

中文造句。。。都唔識睇!?

侯爵府

cyyiu 發表於 20-4-26 19:24
頭先嗰個女仔,話考dse制度唔公平! 大家考同一個試同一份卷,何來不公平!
佢話上堂老師只講1次,根本唔明 ...

呢個真係kei,咁都講得出口

侯爵府

日本成 發表於 20-4-26 19:38
係喎,個女仔問佢"月色"點解,個阿媽坐係到托住頭 求其答佢"月亮",完全無心陪個女做功課,唔好懶人呢樣果 ...

揾咁既人來訪問,真係佩服大台手法。

佢連上網睇通告都唔睇喎!仲話家長群組通知佢先知,明明見到佢部平板入面顯示,全部過哂期無睇,紅字來既,又賴人?!關資源乜事呀

佢間屋咁多資源,多過我

侯爵府

shannon_fky4186 發表於 20-4-26 19:45
我都家境麻麻地,無得學琴,細個咩興趣班都無,所以所有時間都攞嚟專心讀書。讀大學仲亦要問政府借錢。

...

向著政府來的節目,我們正常人都幾難明白,呢類人知足常樂都唔會識

而家既學生都唔係人人好有錢,可以學好多野,亦有大把住公屋既學生生存緊係香港,想變就要靠自己,唔好去成日學呢啲節目咁 ,導人去同人比較。

侯爵府

Michelle24 發表於 20-4-26 20:46
呢到真係正常
我一路睇一路覺得好嬲
我係基層家庭成長,到宜家都買唔到樓

你好好

首頁

尾頁

跳至