嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你買純 "猴棗末" 係無咩味, 同埋係最有效, 但就好貴, 成 $180/支

如果你買 "猴棗散", 建議你買余仁生果只, 因為有效過 "位元堂"

um.... 我見好多 bb 都肯食, 所以, 味道應該 ok, 我仔果時食完, 次次仲話好味

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

見你支 ticket, 你 bb 得1個幾月大, 咁快你就比佢食, 真係勇!!!

咁細 bb 都未識吞嚥動作, 佢一定 lur 返晒出黎啦!! 如好多 mami 第一次餵 bb 食固體食物一樣, 唔係唔好食, 係佢未識吞嚥

原帖由 macvn123 於 10-1-26 12:52 發表

我試過餵bb食,佢即時lur返出黎,食完等如冇食

水晶宮

我仔就快5歲, 我仲有比佢食, 一多痰就食, 細時只比純 "猴棗末", 到左3歲後, 才試比佢食 "余仁生" 既 "猴棗散", 原來都OKAY, 褓姆話亞仔食左 "猴棗散", 聽佢既咳聲都鬆 D

原帖由 aoyamadee 於 10-1-27 15:23 發表
食猴棗散/末既多數BB? 定係幾歲既小朋友都食得?

首頁

尾頁

跳至