懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有冇七、八或九月預產期的twins媽媽可進來分享呀?

030622:
12WEEKS就過穩定期,放鬆d啦!我地個個都經歷過lee d艱辛日子!可能其他twins媽媽可以將其他保貴經驗傳授比你!!

別墅

Re: 有冇七、八或九月預產期的twins媽媽可進來分享呀?

小程程:
18WEEKS就好清楚照到,係贊育幫我照既!個DR.好肯定,之後20WEEKS我再去私家照,答案係一樣!!
孖胎好早已經FEEL到BB踢你,我就15WEEKS已有感覺,好似D脹旭咁,好輕微,你晚上訓平,應該FEEL到!

別墅

等待BB的小貓:
我一有咗就無做野lu!因為我一心唸住將來會做全職媽媽(當時未知是twins),我原本已經有一個工人,初時知道twins後唸住請多個工人.但後來媽媽話會來我家住,幫我揍一個,所以工人主要幫手,bb由我同媽媽揍,工人始終信唔過!

等待BB的小貓 寫道:
恭喜咁多位 TWINS MOTHER﹗

我好好奇, 准我八掛一下, 其實我想知道如果你地對BB出世, 係咪要兩個人先會湊得掂對B架, 雖然我唔係陀TWINS, 但我都曾諗過一個人湊一定攪唔掂, 而兩個人湊的話負擔一定好重, 你哋好犀利呀﹗ 要比一般媽媽要付出一倍既精力.

TWINS MOTHERS' 我支持你哋呀﹗

首頁

尾頁

跳至