自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

渣男 發表於 22-9-23 22:04
家裡,除了我之外,佢哋都打了兩針至三針,不過我已經叫另一半,如果政府要再打,已叫佢不要打,因佢打完 ...

我成家未中過,我打完第三針心口成日痛同唔夠氣,嚟緊10月我老公要打第三針,我叫佢唔好打。反正小朋友吾打針都係入吾到。如果要第四針,我吾會再打。份工如果要我寧願quit左先,都取消嘅時候我先再搵工。因為打完真係成個人身體差咗,以前我本身係非常健康。

大宅

echoo 發表於 22-9-23 22:33
嗰班垃圾醫官&磚家一定百般阻撓取消垃圾通行症!特首好難吾聽磚家小人的意見,所以都吾係太樂觀。
...

佢放寬入境都係想外國人黎香港,臨時疫苗通行證唔會發比香港人。外國人兩針可以入境,小童0針。就算佢遲啲真係0+0,都可以唔取消通行證,仍然谷香港人打針。

大宅

黃金甲 發表於 22-9-24 06:55
打復記?

吾係,打科。之前啲人仲話冇乜嘢,但原來喺自己身上係咁。所以只可以講每人唔一樣,我唔敢比小朋友博。
因為疫苗通行證推到五歲或以上,心情真係好差。去唔到泳池,我可以去沙灘。入唔到堂食,我可以野餐,外賣,只係改變生活模式。但最近學校話11月學校旅行,處所要疫苗通行證先入得。入吾到要係學校自修,感覺唔太良好,世界真係變咗好多。

大宅

siufat520 發表於 22-9-25 08:19
對 。
聽人做診所 ,打左2針既人中左, 已有抗體 ,都去求幫佢打第3針。覺得針先幫到佢。
...

正是,我父母就係咁。仲話特登唔上報,咁咪可以打第三針。

首頁

尾頁

跳至