論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

明白絕大部分姐姐都鍾意成日玩電話講電話,但已經同佢解釋 N 次電話好污糟,好多細菌,唔好响處理食物同洗乾淨碗碟時間攞電話出嚟,講極都唔聽。

大宅

回覆 PonyMom 的帖子

多謝意見,真係唔知點應付D姐姐。我之前姐姐就因為唔可以放電話响廚房就成日响房或厠所內,要三番四請至出嚟。而家呢個就除左拜神同瞓覺時响房之外,其他大部分時間都响廚房或廳。你D 姐姐係點呢?

大宅

回覆 purple_lily 的帖子

冇錯,我都唔鍾意話D姐姐,但次次話完之後佢地真係過咗幾日就當冇咗件事咁,又要再話過,好勞氣!

大宅

回覆 Holidaykiki 的帖子

你真係好彩!你D姐姐係印定賓?我個個姐姐(印同賓)都有講同玩電話,多數係趁我唔係屋企嘅時候講電話,但之前在家工作,佢就一於少理,明目張膽講電話。

大宅

回覆 chbch 的帖子

唉,我好想炒咗佢,因為表現實在差,我之前在家了工作先至發現原來佢咁唔掂,日日都有嘢要俾我話,日日重覆做嘅事都會鉷。最叻揾藉口、駁嘴,最鍾意睇電視、搭咀、玩/講電話。

大宅

回覆 ruby0611 的帖子

我個 agent 話同佢講過喎。我都有講唔可以工作時玩電話,但佢唔聽,我又要返工,唔可以成日睇 cam.
知唔知邊度揾到大路家規可以參考?

大宅

回覆 Holidaykiki 的帖子

佢哋聽話真係好。我而家呢個成日駁咀,唔記得,做錯嘢... 知道我冇佢唔得,激死

大宅

回覆 wendy1224 的帖子

同我嗰個一模一樣,每日教每日提每日話都做錯同唔記得,居然話因為我成日話佢所以佢先會做錯。

大宅

回覆 Kurahi 的帖子

對住我就黑口黑面(俾人工/利是時除外),對住其他人就四萬咁口,原來你D姐姐都係咁。

首頁

尾頁

跳至