自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

其實呢D野, 講緣份。人夾人緣。
例如不常轉工, 公司/ 部門同事唔岩傾, 況且同事=/=朋友, 同同事交心, 唔係人人都咁好/ 咁好彩, 有時瀨佐野, 先知搵食既地方唔好搵友誼。
自己唔擅長交際, 在學期間已經朋友少, 出黎社會, 生活環境唔同, 唔再岩傾, 慢慢流失。
有仔女既, 都未必同仔女既同學家長做到朋友, 家長GP 多是非, 遠離是非是皇道。
網上既網友全是陌生人, 交心? 幾多成真都未必知啦~ 小心被騙, 咪唔會同人有聯絡囉~

HI BYE 朋友唔會冇, 但交到閨密唔係易囉~
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

hotingmum 發表於 19-6-26 16:51
見有人開帖話自己冇朋友,我只覺奇怪,點解會識唔到朋友?
無論番工、小朋友同學家長、家長義工、什至網上 ...

可能你本身性格開朗, 人緣好, 易交朋結友。
不過, 有時唔好將自己既際遇, 套落人地度。
每個人性格唔一樣, 遇到既人唔一樣, 可以有好多變數。
你上面個段說話, 真係令人覺得「何不食肉糜」差唔多feel......

oni2    發表於 19-6-26 17:38
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

首頁

尾頁

跳至