自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

20091 發表於 22-3-20 11:19
除了個人用品外,還需帶什麼?
我只想到

日用品類:
盒裝紙巾、垃圾袋、水杯
指甲鉗、梳、耳屎挖、牙簽/牙縫棒/牙線、髮夾/橡巾
洗手液、洗潔精、洗碗布、地布、消毒家居及消毒雙手用品
替換衣物、睡衣及外套、拖鞋(如要洗衣服,帶洗衣粉及盤,晾衫架和繩)
抹身毛巾及抹面毛巾
內衣褲或紙內褲
電話卡/數據卡或Wifi蛋、各電子產品的充電線、拖板、手提電腦、紙、筆
女士護膚品(化妝棉,洗面乳,serum&cream)
m巾/護墊、男士剃鬚刀
零食、即食麵、杯麵

非必備物品類:
被袋及保暖衣物(適合較怕冷人士)
遊戲機、書藉、玩具及攬枕
蚊怕水
咖啡、茶包或其他飲品
藥物(萬金油、panadol、安美露、凡士林)
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

199707100304 發表於 22-3-20 11:38
日用品類:
盒裝紙巾、垃圾袋、水杯
指甲鉗、梳、耳屎挖、牙簽/牙縫棒/牙線、髮夾/橡巾

呢個係我之前見到人地竹高灣講帶乜,copy出來 &改了些少內容。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

20091 發表於 22-3-20 11:58
謝謝!

另外提提你,黎緊涼返少少,星期三四最低17-18度,要注意。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Wishsss 發表於 22-3-20 17:52
好人好姐要用尿片 唔係啩
屙唔出㗎喎

痾完唔換都唔舒服,點等幾次。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

chocolatebean 發表於 22-3-20 21:15
竹篙灣基本上咩都有
淨係帶內衣褲
孭個袋入得嚟就得

慶幸冇入過,純粹copied定,以防萬一。

首頁

尾頁

跳至