自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

同新公司講, 因要賠錢舊公司, 所以都想真係CONFIRM 佐先 , 簽了EMPLOYMENT CONTRACT 先正式辭現在個份。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

OasisMa 發表於 19-3-15 10:07
好主意喎, 唉, 早知早些上BK 取經, 咁多高人, 可惜衝動同舊同公講左添...只係老公唔太贊成, 我想看看外人意 ...

雖然賠6000 都真係幾多。
雖則佢要你一定要賠錢, 但你本身有冇AL 未拎?
佢要計返AL 俾你, 個度都應該幫補到D喎!
假設你有10日AL 未拎, 咁你6000 - 3287, 你實際要賠, 都係2千幾。(咁樣諗, 會開[心D)

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

OasisMa 發表於 19-3-15 10:45
我之前一間得七日大假, 我一年都請左20日, 成日都NO PAY LEAVE 了..哈...

咁你新呢份AL 會唔會多D ?
同埋有冇其他福利? 如團體醫療。

首頁

尾頁

跳至