自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 yaabb 的帖子

好明顯做代言人。可能坐完至上去拍片佢屋企咁有錢會放心佢同個B上大陸食大陸食品飲大陸水?

checklok    發表於 24-1-11 23:24
fallwinter    發表於 24-1-11 14:14
鼻毛長    發表於 24-1-11 12:23
SIRIABABY    發表於 24-1-11 10:38
Prosperous    發表於 24-1-11 10:21
bananaGi    發表於 24-1-11 10:20

伯爵府

mongng 發表於 24-1-11 09:38
思想進步下,香港都係飲東江水,國內大把進口樽裝水同食品

香港東江水係經過過濾咖。大陸樽裝水都有假。

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 09:55
人哋就係有錢先俾得起錢去深圳豪華月子中心坐月呀,你响香港唔係飲大陸水食大陸食物?
...

如果子淇上去坐月我就信唔係賣廣告喇

伯爵府

小菜豆 發表於 24-1-11 10:02
都係,近年女星結婚都流行返深圳酒店搞,好似比香港更高級咁。

咪就係得嫁大陸人果個電視台演員囉,唔覺好流行。去峇里島,泰國就流行D喎。

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 10:41
明,所以你認為張寶兒就係窮到要揾自己剛出世既寶貝仔R月子中心廣告,為咗廣告費迫害自己同個仔要飲大陸水 ...

你以為佢老公好掂咩?

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 10:57
跟據你既標準,林峯都好窮,2020年佢只肯花得果42萬迫佢老婆去深圳坐月,仲要只係入住豪華總統級套房,除 ...

林峯係大陸大咖,佢飲慣大陸水,可能佢個B腸胃都適應到呢佢有無錢唔關我事,不過成係大陸嚟接受到又唔奇。係囉,又唔見佢老婆咁高調話係深圳坐月?

報導話佢係家中坐月喎
https://topick.hket.com/article/2792308/%E3%80%90BB%E5%A4%A7%E6%99%92%E3%80%91%E6%9E%97%E5%B3%AF%E6%B9%8AB%E6%99%92%E4%B8%80%E5%AE%B6%E4%B8%89%E5%8F%A3%E6%BA%AB%E9%A6%A8%E7%85%A7%E3%80%80%E5%BC%B5%E9%A6%A8%E6%9C%88%E7%94%A2%E5%BE%8C%E6%A5%B5%E9%80%9F%E4%BF%AE%E8%BA%AB%E5%85%A8%E9%9D%A0%E4%B8%80%E7%A7%98%E8%A8%A3

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-1-11 11:38
佢屋企咁有錢
佢老公都去大陸拍戲,食大陸食品飲大陸水

外家有但老公無囉。唔做唔通等外父養埋?已經買埋樓嫁女喎。

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-1-11 11:43
咁係咪外家冇錢俾佢喺香港坐月啊?

坐月都要外家比錢?

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 11:52
冇錯呀,你講得真係好啱呀!林峯响福建出世,成兩歲咁大個先嚟到香港,所以佢d大陸人dna一定適應到大陸水之 ...

可能果時傾緊代言,傾唔掂咪無拍囉。林峯家族係福建有頭有面,唔洗為錢幫人抬轎

伯爵府

wai4919 發表於 24-1-11 11:58
其實自己個女,就算外家比錢有咩問題,現在不是要男女平等,有錢可以嫁個樣靚對自己好老公,有又外家壓力 ...

就係唔覺得值囉。

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 12:14
哦!你一定啱,林峯家族有錢極都只係限於福建,又响大陸出世,一定想R廣告代言,但R唔到,所以佢咁cheap花 ...

佢11月17 生, 11月29 至去辦證, 唔知係咪生完幾個星期至上去都仲算坐月呢?原來佢係香港都有兩個陪月咖。

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/966481/%E5%BC%B5%E5%AF%B6%E5%85%92%E4%B8%8D%E7%90%86%E5%9D%90%E6%9C%88%E7%A6%81%E5%BF%8C%E5%B8%B6%E5%88%9D%E7%94%9F%E5%85%92%E5%AD%90%E5%87%BA%E9%96%80-%E6%80%A5%E8%BE%A6%E5%9B%9E%E9%84%89%E8%AD%89%E5%8C%97%E4%B8%8A%E8%A6%8B%E8%A2%81%E5%81%89%E8%B1%AA

坐月中的張寶兒更新社交網,原來與「袁咕碌」悄悄出門,一連到多個地方辦證件:「今日好充實,好感恩。已經辦妥出世紙、護照、身份證、回港證同埋回鄉證。多謝醫院姑娘們幫忙執出街走佬袋,多謝陪月姨姨、燕玲姨姨同埋舅父今日Support媽咪,多謝各辦事處辦證的哥哥姐姐好快手,更多謝自己今日非常配合,五分鐘都唔使就影到,張開眼又唔伸脷嘅證件相。」原文網址: 張寶兒不理坐月禁忌帶初生兒子出門 急辦回鄉證北上見袁偉豪? | 香港01 https://www.hk01.com/article/966 ... articlecopy&utm_medium=referral

伯爵府

tungking 發表於 24-1-11 12:22
順便做代言就緊啦。不過亦不排除做跟得夫人~(老公駐守深圳)。至於食,有$想食國內國外都得嘅~自己帶私 ...

開奶要用水咖。

伯爵府

gallygally 發表於 24-1-11 14:04
其實唔知有幾出奇, 你係咪俾得起用過先串人啦

果班唔知係咪香港居民既會員一見人負評大陸就話人黃,反中,井底蛙,無知,思想落後,見識少....總之至叻係佢地啦!佢地講乜唔洗上心的。

伯爵府

clyl03 發表於 24-1-11 16:01
係囉!之前呢度吹風出嚟話佢喺港安生b連住院坐月㗎喎!我有睇過,有人分享埋個價目表,我仲話咁樣幾好
...

咁呢期興sell 返深圳坐月嘛

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 12:14
哦!你一定啱,林峯家族有錢極都只係限於福建,又响大陸出世,一定想R廣告代言,但R唔到,所以佢咁cheap花 ...

No no no,我覺得係果間嘢想揾林峯代言不過人地唔制。

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-1-11 16:25
唔只香港,係全世界好多食物日用品都係中國製

其他地方對入口或內銷食品有監管。但國內對內銷食物監管有幾嚴謹真係有D???

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-1-11 16:37
我講嘅係全世界好多食物日用品都係中國製,你講嘅監管同我講嘅事實有咩關連? 做乜無端端回我?搲 ...

咁你又答我既?你唔洗理我講乜咖,我唔介意你無反應咖。你唔洗唔好意思咖

伯爵府

gallygally 發表於 24-1-11 16:48
係呀, 發覺宜家各大社交平台, 只要有人講少少對大陸意見, 班人上哂身文革式批鬥人咁
...

其實都無2013-2014咁嚴重了,經濟唔好

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 16:34
哦!咁你米繼續咁覺得lor,我就冇興趣知人哋去月子中心坐月係自己俾錢,定係R廣告,更加唔想去估代言係事 ...

好,唔阻你收工

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊