跳至

首頁

尾頁

公爵府

hi, 丁丁 ~

你記得我嗎? 我囝囝呢屆安泰畢業喇, 不過佢地呢班係細班, 得17個學生, 所以黎緊收 N1 都唔會好多位
[/url]

公爵府

補充一下先, 咪嚇到人, 因為囝囝報名時, 其它 3 班都已經係 3x 人, 所以已到左整所學校既學生限額, 所以只收 1x 人.

換句話說, 黎緊呢年既 N1 都係收少人 d, 除非其它班有位多出.
[/url]

公爵府

囝囝o係幼聯讀左 4 年喇, 我真係好多謝幼聯, 記得阿囝 N1 時, 係未戒片的, 反之學校要我唔好幫囝著片返學, 準備多幾條褲仔, 好快就戒到, 慳返唔少尿片錢,

而家去到高班, 比較返屯門 & 外面九龍學校, 幼聯做得好好, 阿囝識既野, 係比我想像中多, 夠全面, 好過出面 d 學校.

- 而家阿囝寫字認字, 好叻呀, 程度高過屯門, 九龍 d 朋友仔. 去到小學一定追得上.

- N1 已學 phonics 發音 (九龍學校要 N2 開始)
- 有個人評估 (唔止九龍學校先有)
- 有外藉老師教英文發音, 阿囝 D 英文講得好好聽, 反之我唔敢教佢, 自己口音無外藉老師咁好.
- 又有純正普通話學
- 學校老師姨姨又愛心, 又會聽取家長意見, 溝通良好, FB 都係呢兩年家校溝通, 改良的一個溝通新渠道.

- 唔好處係校舍細 d, 但向好方面諗, 細仲好, 每個老師都可以照顧到每個學生.
- 其實我又唔覺學校黑沉沉喎, 你地幾點望入學校呀?
[/url]

首頁

尾頁

跳至