夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

am5d10 發表於 21-10-4 12:14
唔知道你係咪問兩公婆自己搬出黎住?
C6就係好有要求,真係夢想家黎,又唔要樓齡大,又唔要太細,但我同佢 ...

2個三十幾歲既人加埋先搵得3萬鬆,你有冇檢討過有咩問題…….

大宅

am5d10 發表於 21-10-4 13:48
我接受到租屋住,但c6接受唔到,成日發夢話要同人地供樓好唔抵,慢慢地我覺得分開住其實仲舒服,起碼冇咁多 ...

唔明點解成日話租樓即係幫人供樓好唔抵。
即係打工仔去打工就即係只幫老闆賺錢,咁係唔係人人都唔應該打工,個個都要自己做老闆呢?

cathngai    發表於 21-10-5 18:53

大宅

am5d10 發表於 21-10-6 09:45
唔得啊,單人公屋冇我媽咪個名係唔可以比佢係到屈蛇,仲要諗日後係咪繼續咁樣落去唔再結婚個D野
...

有冇搵下社工幫下你媽?一哭二鬧咁,大把大陸人都係尼招攪到間公屋

大宅

am5d10 發表於 21-10-6 10:22
同我媽商量過啦,我阿媽唔願意,佢放唔低身段

如果你身邊個個人(你媽,你c6,6299)都咁有骨氣,唔肯放低身段接受現實,咁…..你顧掂自己算,離開,自己去排單人公屋算數

大宅

am5d10 發表於 21-10-6 18:13
多謝你關心我不過我大概知道c6同佢媽咪係有儲錢既同投資習慣,c6身家亦都多過我好多,佢買野送比我 ...

如果我係你咁嘅情況,我一定唔會同男家一齊買樓,好肯定到時佢三個人三把口你得一把口你點都冇着數。
如果係我,我就同老公兩個出去租間細細地嘅屋,每個月清都好,起碼買到心情愉快。
到將來老咗錢又洗晒,我未申請公屋囉

首頁

尾頁

跳至