在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:17歲媽媽

我同你差不多年紀做媽媽,但我仔已經十歲喇!呢條路真係唔易行,但堅持就一定做得到!加油!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力

原帖由 legolas625 於 14-10-04 發表
我絕對唔認同你咁細個生仔,仲要無經濟能力(要公屋徵家私),未來條路唔易行,兩夫婦可能會有爭吵,要忍讓堅 ...
正常年紀生仔都唔代表兩公婆一定唔會爭吵,一定相處得好,一定會成熟處理事情丫⋯
樓主,呢個世界總有人唔認同你,但支持你既人有好多,繼續努力,要做好比唔認同你既人睇,要令佢地大跌眼鏡,加油!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我屬高齡產婦,生左小朋友後,同丈夫多左好

原帖由 legolas625 於 14-10-10 發表
我屬高齡產婦,生左小朋友後,同丈夫多左好多爭執。
17歲的你,要比同年齡的人成熟得多,才可以做到一個好 ...
我好年輕就結婚就做媽媽,我小朋友出世頭頭好似你咁講,係多左意見不合,但我覺得好正路,大家都想為小朋友好,隨住小朋友長大,感情愈來愈好,甚至比未生小朋友前更好,夫妻相處係需要時間磨合,學習互相尊重⋯我同我老公都一齊左13年,仔都10歲大,小朋友眨眼就大,最緊要同老公一齊同心堅持,再艱難都總會過去⋯

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:17歲,我大你10年,你條路吾易走,現在先開

原帖由 ricky0223 於 14-11-05 發表
17歲,我大你10年,你條路吾易走,現在先開始,點都好,希望你爲了bb努力

...
我都係大樓主10年,但我仔都10歲幾喇,呢10年條路真係唔易行,但比別人更堅持、更努力,再難過都會過去,會好轉,加油,樓主!

首頁

尾頁

跳至