美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大家如有用過d 韓國平靚正o既護膚品大分享一下!!!thank you!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

本人覺得innisfree d skincare 就真係好好用啦,而且又唔貴wor!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

etude house d 化妝品都好靚&幾好用wor!!!

珍珠宮

I like innisfree sleeping mask or sleeping pack very very much!!!

原帖由 wai001 於 09-8-26 22:10 發表
本人覺得innisfree d skincare 就真係好好用啦,而且又唔貴wor!!!

珍珠宮

其實innisfree 係雪花秀/Laneige o既姊妹線架!!! 係同一間叫Amore Pacific 好大間o既韓國公司出架!!!
佢地出好多brand 架!!! 除了雪花秀,Laneige, innisfree 之外,仲有出其他如etude house, LOPE .....

珍珠宮

另外skinfood d圓盒裝mask 都平靚正架!!!唔太差!!!好好用!!!

珍珠宮

另有一隻叫beauty credit o既韓國牌子,在hk好似冇咩人識,但好似在台灣都好出名wor!!!佢依個牌子有d 護膚品都幾好用架!!!

珍珠宮

Laneige d products 有d好用啦,不過有d比較lup wor!!!
大家都要留意下,唔係隻隻brand 所有都o岩用架!!!話晒佢地韓國d brand 係出黎本土賣,而韓國d天氣比hk乾燥好多,又凍o既時候多好多,所以佢地有d skincare d products 係唔多o岩hk d 天氣用wor!!!
會真係比較lup o左些少wor!!!

原帖由 sandy1425 於 09-8-29 14:16 發表

其實Laneige好用嗎?

珍珠宮

仲有一隻係新出冇耐o既叫nature republic o既韓國brand wor, 佢係搵o左勁有型o既阿Rain 幫佢做代言人,拍o左一set黑白廣告wor!!!
而我用過佢d指甲油,好多色,平靚正wor!!!

珍珠宮

直頭係放血wor!!!
不過d護膚品又覺得好扺買wor而,而且質數好高呢!!!

原帖由 muicc 於 09-8-30 00:50 發表
hehe ...去親都一頸血返...

珍珠宮

etude house, innisfree, Laneige, LOPE & 雪花秀佢地全部都係韓國果間好大間o既叫Amore Pacific 公司出架!!!

珍珠宮

所以依幾隻牌子d skincare 質量都ok 架wor!!!

珍珠宮

有機會我都想試下依隻wor,因我上次去明洞etude house 主要買o左d lipstick & lipgloss jar!!!

原帖由 muicc 於 09-8-31 23:27 發表
Yes... 個名Magic Enzyme Pack Peeling,有兩種form,一種係mousse form, 另一種係Yogurt form,上次响明洞個sales話mousse form 用完塊面會乾D,Yogurt form 會較潤,我dry skin 底,所以買左yogurt form, 都幾好用,好易 ...

珍珠宮

洗完臉,加d softener 落化妝棉度去輕抺全臉去o左d角質層,然後用essence搽,之後加其他night cream / lotion, 再用sleeping mask law!!!

珍珠宮

唔駛客氣!!!

珍珠宮

Beauty Credit 有隻co-enzyme Q10 wrinkle essence 都ok 唔錯wor!!!

珍珠宮

我係用韓國beauty credit 間shop 送出o既sample,之後覺得好用,所以請人幫忙在韓國補買!!!

原帖由 wai001 於 09-9-8 22:31 發表
Beauty Credit 有隻co-enzyme Q10 wrinkle essence 都ok 唔錯wor!!!

珍珠宮

想皮膚好,一般basic steps 係:

早上
洗臉+toner+essence+eye cream +day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+toner+essence+eye cream+ night lotion/cream

珍珠宮

另外o既野,係平時一星期兩次paper mask / clay mask,另可晚晚fu 不同o既sleeping mask / pack / gel!!!

珍珠宮

都ok 啦!!!

原帖由 JChan 於 09-9-9 21:14 發表
My order is :
早上
洗臉+eye cream+toner+essence+day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+eye cream+toner+essence+night lotion/cream

Is it OK?

首頁

尾頁

跳至