親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我住過Niwana, ok啦....好多椰樹, 都幾resort嫁...

原帖由 BigMomMom 於 09-3-17 15:52 發表
我都係咁諗. 但我地早前留咗四位(早機-0855), 之後加個唔可以當一齊同行. 如果我地真係要搭呢班, 咁佢個package要單人咁計喎! 比我地一齊搭1105貴$800~$1,000. 好似俾佢搶, 感覺唔好.

...

伯爵府

我去年3月頭去, 已經無左海豚暢游啦, 我都係因為佢而去咋, 都唔知幾失望....真係無咩野玩...紅樹林, 坐隻艇遊一小時, 無咩特別, 大象show, no way.....village tour, 去好落後既地方, 其實無咩野睇....全個民丹有一條街勉強可Shopping, 但賣di送比你都唔想要既野, 就係咁多...

原帖由 fion88 於 09-5-7 22:09 發表
rossikwan,
吓...點解無海豚???我阿囡就係睇完你個blog話要去同海豚玩喎!!點算?!

伯爵府

聖淘沙都唔好抱咁大期望, 普通沙灘一個....
入面有野行有野玩, 好似落後10年既海洋公園咁, 規模又細些...

我去過星4次, 基本上都幾喜歡, 如果第一次去, 仲有小朋友同行, 都好OK...可以去以下地點觀光:

1) Merlion (獅子像影相 + 行去海濱長廊=榴槤)
2) Night Sarfari (野生動物園)
3) 摩天輪 (不過好貴)
4) 聖淘沙
5) Orchard Road shopping
6) China Town
7) 老巴刈 & Newton夜市 (好好食)

唔知幫唔幫到你...

原帖由 fion88 於 09-5-8 22:55 發表
我都打算改住sentosa, 有咩酒店適合family?

首頁

尾頁

跳至