影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我今晚沖完涼就睇啦..

預告片中, 見到佢地穿白色套裝, 襯到絕啊....存希越黎越帥...狄龍就一集比一集走下坡, 真係唔想見到佢比人攪到個外型咁..

原文章由 jeremyma 於 08-6-30 20:38 發表

吓!! 林依晨拍"華麗的挑戰", 誰是男主角呀??? 我好鍾意套漫畫的, 不大喜歡有人拍! 點解收視會跌咗??? 我覺得今集都好好睇喎!!

伯爵府

真係唔覺唔覺又一集啦...感覺一陣子就睇完啦!

總之, 愛情唔可以用公式去計, 無話抵唔抵, 唔好話2年, 就算再過多五年, 相信結果都一樣...其實欣怡個心係邊, 明眼人一睇就知, 係當事人唔肯面對現實唧...

Dylan跟Anna對話一段, 充份顯示出Dylan充滿智慧...比十個叻佢! 都係個句, D一穿番西裝, 又正番好多啦...又想問下, 佢要攪到di頭髮一束束, 單靠自己整到既咩?

欣怡套白色西裝cutting好靚, 我都想買一套返工..哈哈!

原文章由 SandyKL 於 08-6-30 23:58 發表
唔,對仔女就會咁,女人感情刻骨銘心於恨意,很少會留存半點留戀。女人對愛既反面就係恨,而男人不同,佢地都幾犯賤,每每越得唔到,越想要,得到了又不在意。

...

伯爵府

SandyKL,

超同意, 班由仔越黎越放肆...鬼整佢..咩年紀啊, 著成咁?

原文章由 SandyKL 於 08-7-1 02:12 發表
講起服裝,提醒我預告陳喬恩佢著套大班點西裝外套番薑母島,有想法「不如殺死我好過」既感覺 ,救命呀!邊個係佢地既形象指導?槍斃算勒!

...

伯爵府

啱啱睇完17集....在這個時候Anna的陰謀被拆穿, 成為了存希悔婚的莫需有, 仲唔益左存希? 男人總係要找一個冠冕堂皇既藉口, 去合理化對一個女人殘忍的決定!

去到ni度, 好明顯低能兒同安娜係兩兄妹關係, 我覺得Dylan得唔到欣怡, 都唔洗送份咁大既安慰獎比佢唧...劃蛇添足...扣了點分!

仲以為開場個場火辣辣既吻戲有料到...點知....:;pppp: 呲一聲! 後段講薑母島, di親切感又番番晒黎...總之欣恰媽一跟欣恰談心, 母女之間既盡在不言中, 總係好想令人流淚...

中山龍既情人, 就係存希既奶奶, 難怪佢咁多年不惜代價去收購中山龍既作品....錯的時間愛對了....這個定律捉弄了世上多少情侶? 有時真係要煲下劇, 才能找回愛情中最原始既感覺....因為, 有時太幸福, 也會忽略了愛的觸角...

只是為了命中, 才犧牲了睡眠時間....

原文章由 SandyKL 於 08-7-9 00:00 發表
原來係咁,我至弱係數,數字攪到我頭暈眼花,原來係創新高,咁都正路d。

伯爵府

我今晚至睇....跟你地脫晒節la.....

原文章由 bonnieandy 於 08-7-19 13:03 發表

邊一間有得唱? 我都好想唱呀

伯爵府

我想問好耐啦, 佢講野時, 點解我總係見到佢條脷而見唔到佢di牙既? 算唔算chi脷肋? 我想佢收埋條脷啊....

原文章由 SandyKL 於 08-7-24 23:53 發表
我好怕見到白歆惠個喊樣,一雙八字眉、左右拉闊大口,只能見到佢條脷而見唔到牙,真係懨悶!20集一定又見佢個喊樣,真係討厭!

伯爵府

好激, 係咪第一集既劇照? 印象中<戰神>有幾幕床戲都拍得住命中....

唔知臨尾幾集, 會唔會又激一激呢? 坦白講, 守左咁多集, 都好想睇佢地再纏綿一次....上次係上海個間酒店, 到喉唔到肺...

我係有di色迷迷, 有無人好似我咁心態, 想睇佢臨剎科前"相好"多一次?

原文章由 kao 於 08-7-25 23:23 發表
《命中注定》掀高潮
欣怡要新歡?還是存希?

阮經天與陳喬恩這一幕上戲,也是該劇經典場面之一。

【明報專訊】樣貌平庸,被稱為「辦公室阿四」的女子陳 ...

伯爵府

我預左囉喎, 關鍵係拍唔拍埋個過程出黎咋!

原文章由 上校車 於 08-7-26 09:31 發表

我好似唔知係邊度見到最後有場戲講呀欣怡再度懷孕
希望希望係真的囉

伯爵府

上校車,

超同意啊, 公主小妹, 劇情爛到不可再爛, 當日邊睇邊明鬧...全班人都白痴....尤其係個個m....吳尊拍咁多套劇, 暫時以<花樣少年少女>最好睇...<東方茱麗葉>一樣爛到無譜!

我可是吳尊的FANS啊, 我仲1mm既距離見過佢啊....(早幾個月係愉景新城後樓梯......)

講開又講, 我上星期又去愉景新城, 點知係同一個位, 又見到大契...原來佢剛出席完花好月園的發布會離開現場...., 咁Q我又剛走左入去.....原來某幾個位, 係明星的通道...!

原文章由 上校車 於 08-7-31 00:18 發表
如果俾我, 廿集搞掂佢, 仲俾佢拖多3集 ?
吳尊, 好靚仔呀, 可惜公主小妹太爛戲, 有佢都無用, 不能起死回生

伯爵府

SandyKL,

唔係識你至認同你...我一直都覺得吳尊個樣, 好似香港一個藝人, 經你咁一講, 我想起了...就係吳綺莉啦, 面尖尖, 白白地, 激似度90% (兩姊弟)

原文章由 SandyKL 於 08-7-30 23:06 發表
睇左4集,劇情太爛所以 。吳尊係幾靚仔,有時某d角度,竟然覺得佢似吳綺莉,佢兩個同姓,唔知有冇親戚關係呢?

伯爵府

剛睇完20集, 可能一早知晒佢講咩, 無咩新鮮感....

原文章由 cheapbombom 於 08-7-31 00:37 發表
SandyKL,

唔係識你至認同你...我一直都覺得吳尊個樣, 好似香港一個藝人, 經你咁一講, 我想起了...就係吳綺莉啦, 面尖尖, 白白地, 激似度90% (兩姊弟)

...

伯爵府

真係要等到打風, 先至有時間睇21集....快速睇左你地既留言, 頂住先....

原文章由 SandyKL 於 08-8-4 19:38 發表
呢集又真係幾好笑既,我幾喜歡演史提芬周呢個演員,佢笑起上黎成個大BB咁,好得意。

預告存希扮盲真係攪笑,流鼻血抄周星馳既戲。後黎欣怡媽阿西施,篤佢湧泉穴,都好爆笑 。話雖然拖,但有咁既笑料,又唔覺得悶喎,由佢拖囉 ...

伯爵府

剛才一口氣睇番最近二集, 感覺好拖, 已沒了當初追住看的吸引力....至於明天的大結局, 更是沒什驚喜可言了....只怪無見好就收的後果!

存希是愛情故事完美的男主角, 世間上又有幾多真正的公主? 看後, ...恨不得自己也是陳欣怡...由便行貼女孩, 變成萬千籠愛在一身的紀夫人.....灰姑娘故事永遠萬歲!

原文章由 上校車 於 08-8-19 21:23 發表
救命呀, 忙到唔得閒睇最update 果集呀....
唔敢入黎睇你地既post

伯爵府

BK係咪short左唧, 留言出唔到黎, 停留在第六度空間?
趕客咩.... 成日話升級, 好似日日在降級就真!

原文章由 kao 於 08-8-25 00:40 發表
Chapter 24

Part 1

http://www.tudou.com/programs/view/oOKAz4-P4vs/

Part 2

http://www.tudou.com/programs/view/FM5VTXNnWpM/

伯爵府

啱啱睇完結局啦...一句講晒, 甜到漏...
見到郝醫生再次出場, 忽然好懷念命中前半部的戲份...
臨完場, 大家輪流諗左好多BB名, 個個都好有創意啊, 紀億卡都諗到...真係in到爆..

又想問下,大家係度講咩寶珊..係咩黎嫁? 睇上集預告都見到欣怡在更衣室同個女仔講野, 又唔似係命中, 可以去邊度睇? 跟命中的劇情有關嗎?

原文章由 SandyKL 於 08-8-25 22:53 發表
你既意思係打左一段野,一按回覆就顯示網頁已過期,諸如此類既怪頁?你如果打一大段野,最好用「編輯」按「複製」一次,咁就算不便利貼上,都可以再黎補飛,否則你就要搭飛機囉!BK!

...

伯爵府

嘩! 紀存希同欣怡今個星期日會出現係荃新天地, 一地迫爆附近一帶......信和真係大手筆....難怪, 短短三個月, 攪launch已花了近7千萬...個場無特別, 但勝在攪親show都好有睇頭...

原文章由 april48 於 08-8-29 18:46 發表
yes, 男女主角都好正..........遲d tvb 劇集台做應該會再睇

伯爵府

邱澤? 我超喜歡他, 只可惜佢拍劇唔多, 幾年前又唱過下歌, 把聲幾好, 但出左2隻碟又無下文...

有無人睇過佢既<雪地裡的星星>? 佢係<原味夏天>擔正, 同楊丞琳好多對手戲同咀戲, 都睇得我不知幾開心...佢型啊...不過學你地話斋, 紅唔起...加上, 佢份人低調...致命罷..

喜歡他的原因之一, 係佢好有瀧澤秀明影子...佢新個套咩寶珊妹, 未睇就知唔啱佢做...又浪費了一位演員!

原文章由 上校車 於 08-9-4 09:32 發表

男二是邱澤, 總覺得佢好像缺少了一個機會, 阮經天也是一樣, 沒有命中注定這個機會, 看他還是繼續做他的男二吧, 所以際遇真的好奇妙

首頁

尾頁

跳至