自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

5:30pm想搭車去吃晚餐慶祝X'MAS, 就收到police電話話舅父入了醫院 ,
由於破門入屋關係, 門不能關上, 要親人上去接管間屋 , 於是我立即上去,
因舅父和我同住一屋苑, 點知上到去不夠10分鐘, police 話收到醫院通知,
舅父已經救唔番

前幾天先同佢講完電話 , 平時見佢都冇咩野, 佢都係47歲, 冇諗過
會走得咁突然

milktealai  節哀順變  發表於 11-12-27 13:13
dutyfree  節哀順變  發表於 11-12-26 23:35
尼古丁  生c有命47係早d但天意黎,佢c得唔辛苦係佢福氣  發表於 11-12-26 14:58

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

iris_yip1030 發表於 11-12-25 00:31
rip

你舅父咩事呀?你有無親人陪呀?

佢自己call完救護車就休克了, 醫生話要解剖檢驗先知咩事,
我要湊住2個小朋友 , 所以police叫我唔好去醫院 ,
佢女朋友 , 我媽咪 . 其他舅父 &呀姨去到醫院都見唔到佢
最後一面

侯爵府

Elefant老婆 發表於 11-12-25 00:30
樓主,請你節哀順變。

我地要珍惜眼前人啊。

agree, 真係要珍惜身邊的人, 做人真係好化學

多謝大家關心

侯爵府

多謝大家關心,
舅父既女朋友最為傷心, 雖然佢地未結婚 , 但一起已經1X年,
看見她就心酸

侯爵府

Jaydenbma 發表於 11-12-26 23:18
我地屋企同您一樣.都系舅父.不過佢撐左十幾個鐘.最後都等吾切我地反去見佢最後一面.

...

節哀順變 ,意外真係好難講

我一直好自責&內疚 , 當我4點幾出門口時, 見到樓下有救護車 , 如果我多咀問下邊度出事 ,
舅父可能會冇事 , 因佢當時已經休克了, 但d police & 消防冇立即破門入去, 因佢地驚爆
錯門而揹鍋 , 所以浪費了許多時間而令舅父失救

侯爵府

Jaydenbma 發表於 11-12-26 23:40
您都系啊.小心身體.個日仲要系做冬我真系幾日食吾落飯.雖然個個系我老公個邊.但佢真系當我女甘:na ...

TAKE CARE ! 我和你身同感受 ,舅父大我7-8年, 所以我地好FRIEND,
當日如果佢打電話給我就不會出事, 我和老公可以即刻上去同佢去醫院 ,
都唔明點解唔打電話給我

侯爵府

wing 發表於 11-12-27 19:22
樓主唔好太難過, 你媽媽無事丫嘛??

多謝關心,
媽咪 . 另外幾個舅父 & 呀姨 既心情平服了許多 , 始終這個舅父是九個兄弟姊妹
中排行最細 , 年紀相差頗大, 但想唔到會這樣 , 現最傷心是他的女朋友, 我地都
唔知點安慰佢

侯爵府

回覆 ricohui 的帖子

thks !

首頁

尾頁

跳至