夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:00
回覆 clyl03 的帖子

你完全講中哂,佢就係話覺得自己好似坐監禁,去邊都比我知哂(GPS), 已經冇哂自由,仲 ...

其實咁嘅情況,你不如自己先去見婚姻輔導,釋放你啲情緒和感受,如果唔係,你自己都好難諗到自己想點,因為你已經入咗一個受害者模式,會不停翻炒叫佢還返嗰合理解釋比你,給最終只會令大家關係更加惡劣!

曾經,有個輔導講過,出軌是一個最直接的方法話比對夫婦聽,佢哋嘅婚姻有問題!而怎樣處理就好依靠大家嘅感情!

時間係可以沖淡傷害,不過以年計!你哋剛剛先發現2個月,係最水深火熱之中嘅時候!男人思維就是以為現在做好返,就無事,可以一筆勾銷,佢哋好唔鍾意被提醒或一提就起曬降!一心諗住個老婆應該忘記件事,其實邊有咁易。佢哋一來要面,二來唔想再面對指責!

大宅

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:46
回覆 禁上發言 的帖子

我既諗法就係禁,未發生呢件事之前,我都會打比佢問下佢係邊,做緊咩?同埋佢都會幫 ...

另外提一提你,你越查得多資料,你就越難放得底,因為會有好事情會連系你諗返啲傷痛,更加刻骨銘心,更加難以忘懷!

最實際就係要開始準備好自己的財政狀況,Cap 水又好,罰款又好,係佢重知衰時好做啦,過咗氣無咁易!不過,如果你經濟能力很弱,去留都不易。你真係要平衡返走那一邊對自己較好!

FTM 其實係一份最無保障的工作,孩子的確有較好的照顧,但個女人慢慢就會失去職場上嘅工作能力,脫了節,也容易比另一半睇少(部份人士),覺得啲C9 唔識嘢,淨係識洗錢,慢慢又無咩話題,夫妻關係麻麻,件佬咁咪搵個知音人囉,傾傾吓就傾出事!

茶類愛好者    發表於 21-10-3 13:00

大宅

Jkjk999 發表於 21-10-5 22:11
禁你同c6依家點呀?我就係知我老公對佢有感情,因為回想起個排佢成日聽隻歌,劉德華既暗裡著迷,我個時仲 ...

啲C6肯洗錢在其他女人身上就一定對佢有感情!最衰嘅就係同一時間就孤寒自己個老婆,呢啲真相的確非常難受,一於將重心轉移放在自己身上,之前什麼山盟海誓都已經係歷史!

首頁

尾頁

跳至