自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

青提牛奶糖 發表於 20-10-18 23:24
回覆 mcs74 的帖子

可能我心胸狹窄啦,唔係笑我年紀大就笑我平,咁我真係覺得唔好吹水好啦,唔通佢肥,我 ...

唔使理呢d人,極度膚淺!
佢針對你年紀大過佢係因為齌論年紀佢冇得輸,其他輸曬所以冇野好講
其實有d人,如果又肥又醜又冇着落(冇男友老公),正正常常嘅唔會惹人討厭,因為同人相處始終人品最重要。偏偏呢d人冇自知自明仲下下踩人抬高自己,就剋人憎至極了。
你有品啫,換着個唔抵得頸"得"返佢轉頭。例如設計對白如下: 年紀大有乜所謂?都已經有着落咯,我平常靚下都係爲自己開心咋,你唔同呀,話就話仲有少少青春,但女人青春一眨眼就冇架喇!你唔快d執執個身型樣貌皮膚,比你18歲又有鬼用咩,咪得個擺字。。。
激出佢出烟

男爵府

ben-dan 發表於 20-10-21 00:44
你要串番佢,等佢收口。以前有个同事刻意改我花名'細眼',第一次我比唔到反應,佢第二次再叫,我還佢一句 ' ...

先撩者賤。。
其實職場做野就正經做野,係有d人中意到處辣火頭
人身攻擊最衰最冇品

男爵府

vkm2014 發表於 20-10-21 00:07
其實這些人為什麼咁鍾意笑人?小時候幼稚園的教育是互相幫忙,互相提點,欣賞分享,點解咁多人長大了卻跟 ...

其實專登笑人果d一係心地唔好,一係自卑。。
我以前有個朋友,細我7年。。但我樣生得算後生外型正常可以叫娟好,而且皮膚白,瘦着衫好睇。。
佢就超黑,超矮(矮過小儀)同好肥。。其實外型好唔掂算幾礙眼。。
我會欣賞佢好的地方,例如佢皮膚算滑,從來避開佢d缺點唔講,就算佢自嘲矮到侏儒咁我都同佢兜,話女人細細粒睇落後生d cute d..姑勿論我虛偽定點,起碼佢聽來舒服又開懷。。
換轉佢成日話我老,人生經驗豐富(笑住黎講),又話"你就唔驚意外有左,咁大年紀好難中招"。。
我全部笑笑口打圓場就算,心裡其實唔多唔少有d嬲。但爲左保持友好關係都算。
不過近呢一年佢主動疏遠我,仲好

首頁

尾頁

跳至