自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇到新聞隔離d飯盒圖,只係提供幾日都已經d汁變壞起泡食物中毒。

有d擔心小朋友升小後要食哩類飯盒6年... 難怪而家d後生仔成日話最憎食翠肉瓜同椰菜,因為返學時日日食..

大宅

fasola 發表於 21-5-12 12:39
有間心儀小學一直都用丹尼, 搞到我都唔知好唔好揀做111

兩三年前已經有食物中毒新聞 ...

請問邊到可以睇到d小學用咩飯商?

大宅

iamiam 發表於 21-5-12 13:43
其實睇點樣難食,我試過陽光同綠色果間,真心難食,原因是一早蒸好,倒汗水飯又林又多水,飯爛到唔洗用牙 ...

就咁睇字都作嘔 我覺得其他飯商都係咁難食,只係無俾人好似丹尼咁影相公開。

大宅

sandypink 發表於 21-5-12 14:13
請問同呢間丹尼同唔同?

係同一間。
岩岩新聞講,驗到丹尼食物樣本有蠟樣芽孢桿菌.... 供應100間學校既飯商竟然可以咁得人驚

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/623794/%E9%A3%9F%E7%92%B0%E7%BD%B2%E6%AA%A2%E6%8E%A7%E7%AB%B9%E7%AF%99%E7%81%A3%E8%86%B3%E9%A3%9F%E5%95%86%E4%B8%B9%E5%B0%BC%E9%A3%9F%E5%93%81-%E6%B6%89%E9%A3%9F%E7%89%A9%E5%AE%A4%E4%B8%8D%E6%BD%94-%E4%BF%9D%E5%AD%98%E6%BA%AB%E5%BA%A6%E4%B8%8D%E7%95%B6

大宅

iamiam 發表於 21-5-13 22:37
邊有得睇,比你睇到兩年又轉,好多學校有叫家長試再揀邊間

試果d特別好食.. 我n年前做過學校,試時間間都唔太差,真正送來時嚇親,投訴完會好一排,然後又打回原型

大宅

LoveYinYin1215 發表於 21-5-14 07:15
係唔係做盤菜個間?

有做盆菜,丹尼食品,丹尼廚房,丹尼盆菜,丹尼有限公司都係佢...

首頁

尾頁

跳至