跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Swan12 於 10-7-10 16:08 發表
嘩,早知果度都有,咁我唔洗買住,去到先買,仲可以慳返唔洗力添。

哎呀! 又平d?? 總之去到先買慳返d力水啦!
之前見到有人話會貴d既?!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-7-12 18:41 發表
我生阿女時,(兩年前)係瑪麗留下間7仔睇過,成$70一包,真係唔知佢裝修完有其他舖去賣。

我就係見到話要成$70一包. 不過算啦! 又唔係成日生!
明天上QM覆診, 等我又問下醫生比到期我未先!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-7-20 18:08 發表
我都唔明呀,我仲專登問多次個姑娘,我37週啦,仲去健康院?佢話唔係喎,攪到我幾鬼激氣,我去瑪麗都只不過5mins,去健康院要40mins,真麻煩。

下?!咁其怪?又會喺呢個時候去返健康院嘅?乜唔係最尾一個月會喺瑪麗跟晒,直到生架咩?

大宅

原帖由 moonmoon^^ 於 10-7-20 19:20 發表
我都係咁丫~!我36週幾果陣都係去過瑪麗一次,之後37週幾又去返健康院~上個星期去完健康院,之後健康院比左個期我~40週仲未生就再去返瑪麗約催生喎~咁即係我呢兩個星期唔會再同我做檢查丫~!我上胎都係咁~!就係20週做結 ...

咦!咁我下星期二(36wks6days)覆診,佢哋瑪麗會比個開刀期我定係要去健康院,由健康院比期我架?

大宅

原帖由 john_baby 於 10-7-22 22:07 發表
ORO~可能今年太多孕婦lu......所以無得去瑪麗睇!!
唉.....不過, 我今日做完 OGTT, 但係竟然臨生先唔合格 @@
唉......明天上瑪麗覆診見醫生, 都成 37wk 啦, 真係唔知可以做d咩....
有d擔心!! =( ...

唔好太擔心,係咪啱啱扎界咋!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-7-23 15:32 發表
咩係ogtt呀?

飲糖水測耐糖性呀!

大宅

終於比埋期我啦! 將會下星期五(38wks3)開刀, 並會早一日星期四入院. 依家開始有d緊張啊!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-7-28 18:53 發表
哎,唔知會唔會您生左我都未生呢?

哈哈! 唔知你會吳唔會好似上胎早成個星期呢?! 如果會, 我地可能真係係QMH見囉!
我聽日開始放產假啦!

大宅

原帖由 kellyly 於 10-7-29 16:10 發表

我諗係LA
但我都唔係咁清楚呀.

下?!開刀日子前作動,要試順產?醫生無同我咁講喎!唔係架嘛!應該會當緊急開刀架嘛?!

大宅

原帖由 tvoincy 於 10-7-29 17:28 發表

下?!開刀日子前作動,要試順產?醫生無同我咁講喎!唔係架嘛!應該會當緊急開刀架嘛?!

啱啱睇完我個C+, 佢話我胎水多,佢驚我隨時穿水,所以寫咗紙叫我聽日上QMH產房,唔知佢哋會唔會收我,跟住早啲開刀呢?!突然間好緊張呀!

大宅

原帖由 john_baby 於 10-7-29 22:01 發表
我明天都上瑪麗覆診~~~
tvoincy >>> 唔洗咁緊張 & 擔心啦, 明天上到去問下姑娘咪得囉~ d 姑娘好好人架!!
希望你同 BB 都健健康康 =)

john_baby,
唯有睇下聽日佢哋嘅安排啦!你係咪開始放緊產假啦!

大宅

今日入咗院,安排咗明天開刀!希望咁多位都順順利利生B!

原帖由 john_baby 於 10-7-30 15:25 發表
tvoincy>>> 今日點呀?~ 係咪 URGENT 幫你開刀??
我已經放產假放o左3個星期了....因為我放緊前2再加2星期AL, o係家中悶了很久!!

如果開刀的話早一日入院, 唔可以食野, 頭尾住5日, 不過最尾果日就一早出院架啦~
原來 ...

大宅

原帖由 minisheep 於 10-8-6 15:42 發表
請問各位係瑪麗開刀的媽咪,
- 要住多少天呢?
- 出院後第幾日返去拆線?

minisheep,
- 要住多少天呢? >> 開刀前一日入院,合共住了4天
- 出院後第幾日返去拆線? >> 我係第二胎,出院後第三天返去拆線

John_baby & Swan12,
恭喜晒!祝BB健健康康!我31/7生咗之後就好忙,因ZbZb有黃要進出QMH同健康院。又加上谷奶、傷口同痔瘡痛(生完會走出嚟)無走上嚟吹水!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-8-8 14:04 發表
咦,您星期一返健康院呀,我都係呀,您去邊間,我去鴨利州果間呀,如果都係可以見下

咦!我今日都有帶BB去鴨脷洲健康院睇黃同自己要洗傷口啊!唔知大家有無踫到臉呢?我大概1030hrs左右喺嗰樹,跟住要同BB上咗QMH抽血驗黃度數。

大宅

原帖由 Swan12 於 10-8-10 11:14 發表
1030, 我走左囉,不過我聽日又要去過,都係因為bb有少少黃,雖然唔晒去瑪麗照燈,但就要差不多隔日要去健康院check住有無再黃d同體重增加。

咦! 我都改左聽日1145hrs比BB睇黃啊! 不過我可能會早半個鐘到, 先去洗傷口先!

大宅

Swan12,

Please check your PM.

首頁

尾頁

跳至