自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

真慘。我會返工,仔放學搵私補教or送補習社。可能咁佢先會知媽媽嘅好。仔同老公都唔buy你果套點解要做ftm?你老公又唔配合 。出去搵多個錢好過。回家再親子時間,齋食玩訓。

珍珠宮

chole_bb 發表於 21-11-24 22:04
我仔有私補,一個星期補一堂,我仔本身讀書唔係叻,但教下教下又考到唔錯成績,所以我教仔我老公唔敢出聲 ...

即係你老公都認同你教仔方法?咁你可以試下同你老公溝通下叫佢同你企同一陣線,唔好再縱個仔。如你老公肯配合你都可以繼續教嘅。否則......

珍珠宮

chole_bb 發表於 21-11-24 22:25
我冇為佢開脫,只係形容佢嘅性格,我唔會因為佢要面而怕咗佢,一直以嚟佢做錯我就會出聲,所以喺佢心目中 ...

其實佢話你魔鬼你老公應該即場鬧爆佢,等佢知道唔可以唔尊重阿媽。事後爸爸同你再分別同佢傾下。

珍珠宮

chole_bb 發表於 21-11-25 00:23
最攞命係都未閙,就算提佢個字寫錯佢都話我閙佢喎

提咩丫,留比老師啦。我仔都係小三,功課我唔check,欠交由佢,老師會話佢寫手冊,錯老師會改要佢改正。溫習外判,臨尾我先同佢溫下。你同你老公做唔到一致咪唔好教,你老公又唔buy你,一味縱個仔,咩都係你唔啱。搵工賺錢買花戴好過啦。話阿媽魔鬼都話冇問題,睇下呢度啲jm講就知極有問題啦,比個帖你老公睇下。最擔心個仔8歲已經咁驚第時變本加厲,唔聽人講嘢,咁自我中心,你老公幾時先醒覺。你仔持住爸爸幫佢更加肆無忌憚,唔放阿媽在眼內。仲覺得冇問題。

首頁

尾頁

跳至