夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我有3個金蘭姊妹, 四個好朋友, 差唔多一齊結婚, 一齊生仔.

昨日收到消息, 最恩愛個一pair, 個男人竟然因為大陸件二奶要離婚

最傷心的是, 其餘個2個姊妹現時仍受著老公有外遇/big 6 二奶的折磨~~~~~~~

四姊妹中, 只餘下我一個仲係整整齊齊.

我個心, 好唔平行, 總之e + 行出街, 只要見到big 6 都好憎佢地, 直情想 "車巴" 佢地.

水晶宮

唔好意思~~~ 無論你地點講, 我都好憎big 6女人~~~ 真係好憎~~~

或者真係有好的, 不過唔好意思, 我識得人少, 未遇過一個好~~~~

男人係衰.

我個friend 個case, 我聽到, 見到個eight 公, eight 婆, 真係想車巴佢地

個賤女人同個賤男人係大陸生咗個仔. 佢話唔可以比個仔無名無份, 要申請佢落來, 再申請埋個賤女落來香港, 所以一定要同我friend 離婚!!!!!!!!!! 對仔女唔同我個friend 爭~~~

我朋友同佢生咗2個, 一仔一女, 佢地就唔駛父愛!?!?!? 唔駛整整齊齊一個家.

個個賤女人和個野仔就要?!?!?!!?

好氣憤, 好氣憤, 好氣憤, 好氣憤, 好氣憤

自從個賤男提出離婚後, 冇返屋企個多月.

e+ 我個friend 話唔想要對仔女, 話唔想比個eight 婆咁風流化活咁同個賤男一齊.

你地話點算好!?!? 個賤男話, 個2奶唔肯湊我個friend 對仔女~~~~~所以唔會同我個friend 爭~~~

e+ 個賤男唔比家用, 供樓, 學費, 雜費, 已經令到我個friend 喘不過氣~~~~

未離婚已經咁, 離咗婚仲駛止意比膳養費???

點算~~~~~

好憎d big 6+狐狸精~~~~

水晶宮

你地唔駛幫d big 6啦, 我憎到係一篙打死佢地, 包括埋個d 史前未進化, 用下體想東西的男人.

我friend 好好, 真係講野都唔大聲, 同個死佬捱生捱死, 一齊捱咗層樓(3xx萬, 供到死死下)

又有一對可愛又乖的細路, 一個大好家庭, 就係一個按摩妹加手破壞.

唔講由此可, 講起萬丈火~~~

水晶宮

點解我咁激動? 我有三個好好的朋友, 4個女仔, 細細個住埋同一層公屋, 一齊讀小學, 同一間學校, 中學兩個, 兩個咁, 讀同一間, 但係中學都係隔離, lunch 都係四個一齊食, 七年冇間斷過.

大家差唔多時間結婚, 差唔多時間大肚, 感情仲好過親姊妹

e 4年, 先後兩個好朋友的c6 係大陸有二奶, 一個離咗婚, 一個個仔仲細(今年讀升k1) 仲忍緊

而今次個friend 係我地四姊妹眼中, 最幸福的一個, 佢老公未變心前, 好到不得之了. 好到連對我地都好好. 知個老婆返新工, 仲會tea time時仲特登上老婆新公司, 買定西餅上去探班, 叫其他同事照顧佢老婆.

最恐怖係, 我地三姊妹, 係佢到話離婚前三星期仲約埋佢老公出去燒野食, 個時佢地仲你一啖我一啖, 邊會諗到可以係咁短時間話變就變

水晶宮

男人係衰, 我都憎到......

我係想講, 唔係d cheap 精, 妖精big 6 婆, 我諗我地d 香港女人會少d 担心law~~~~~

水晶宮

多謝啊!!! 我多怕我的TOPIC 太激呀!!!!

會唔會有人告我歧視咖?!!?

總之我地E 個大婆俱樂部, 一定要抵制個D 妖精!!!!!

水晶宮

今日我去一間好熟的車仔面舖, 個老闆和他的老婆我都識, 因為成日去食, 今日比我見到老闆請咗個big 6 做樓面, 我見到個老闆去洗手, 個big 6 即刻迫埋去, 嗲聲嗲氣咁, 用手擦拭著個老闆手臂, 之後個big 6 走開, 仲賴迫咁, 用個胸high 住個老闆背脊走出樓面呀~~~~~

真係睇到我噴面呀~~~

水晶宮

原文章由 casllsac 於 08-8-23 13:57 發表
樓主,我絕對絕對認同你既說話.我是一個超級極憎大陸女人既人,每次我係街見到啲死人大陸女人.都令我無名火起,仲往往得罪我我就同佢地開火.例如死大陸怪物係我耳邊大大聲講電話我就會叫他死開啲講...........總之有時 ...

casllsac

死啦!! 我都變到好變態, 總之唔理個個係咩人, 總之佢一開口係big 6 口音, 我的火就起, 真係唔理佢係咪好人, 都憎咗先, 個咀一定"廟"咗先!!!!

到e+ 我仲未調整到的我的心理呀!!!

水晶宮

我個friend 決定唔要對仔女, 我個friend 一同個死佬佢提出唔要對仔女, 要佢接手後就失咗踪~~~

其實, 我個friend 唔係唔想要對仔女, 只係知道個八公愛對仔女, 希望佢睇在對仔女份上回頭是岸, 點知.......

唉~~~~

水晶宮

原文章由 Elefant老婆 於 08-9-2 14:21 發表
其實樓主,
我想插下把口埋離,
希望你唔好介意,

唔係個個有口音嘅一定係大陸人,
我先生係大馬華橋,
佢英文為母語而口音係純正嘅(國際學校至十二歲就往澳、英留學)
但係廣東話係好唔掂,
一兩句說話只係聽到佢有口音,
只知道佢 ...

elefant wife

我都好明, 但係我真係唔知點平衡自己的心理, 我個四朵金花, 三個都係比big 6 拆散, e + 得我一個仲係完完整整, 有時我地四個出街, 佢地對我好似有d 怪怪地. 成日會同我講: 四姊妹中, 最好命係你, 我知佢地唔係有惡意, 但係語帶當中, 有d 酸酸的感覺.

另: 唔正的廣東話, 唔一定係big 6. 你說得對, 但係我聽得出d 口音係咪big 6 口音.

還有他們的衣著, 好容易看得出的! 我都希望你唔好介意.

你先生廣東話唔係好掂, 下次你遇到咁既情況, 叫你先生即刻用英文回話, 我諗你的待遇會有唔同的.

我仍然好憎佢地, 唔好意思

更加憎係, 個d 不自量力的男人, 和那些用下體想事的臭男人. 係香港的老婆, 日頭又要返工, 放工又要照顧屋企, 日捱夜捱, 比個big 6 拆散頭家, 你地話嬲唔嬲?????

水晶宮

原文章由 casllsac 於 08-8-28 17:07 發表

me too,我有個朋友有咗bb預產期今年十二月因為佢怕痛想開刀但問哂啲私家醫院預約已經full哂.你話又係啲大陸人覇哂...唉!點解佢地俾三萬幾生仔就享哂啲福利,咁係唔係好唔公平呢? ...

唔好話你個friend 想係私家生book 唔到, 我個舊同學係私家醫院做nurse 想book 番自己的醫院都book 唔到呀, e+ 佢都係後備位, 十一月隨時stand by(她選開刀) , 邊日邊時有位就入院生, 日子和時間都冇得擇呀!!! 死未!

首頁

尾頁

跳至