時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

tasa 發表於 22-12-31 14:41
我和老公三針,周身骨痛,喉痛鼻水咳全齊,病得很精彩 說好的減低重症
亞仔零針,無病 ...
3月初我正準備打首針,2針復仔同事不停咳,抹鼻水,佢喉嚨痛聲沙,沒法說話,當晚高燒,請假足足10日,佢細我5年。

最終我被佢傳染,只有咳,低燒,冇鼻水,冇喉嚨痛,聲如洪鐘,請假5日,感激佢及時傳染我,抵抗力好過打針

大宅

tasa 發表於 23-1-1 17:18
事實勝於雄辯
好多謝佢傳染我,令我及時避開打針,康復後,我請佢食飯答謝,佢說估唔到,中咗會有食飯意外收穫,還說有D唔服氣,0針輕症過2針,後悔打針

大宅

panda361 發表於 23-1-1 08:35
你不如担心下,有過億人無打針,可以來香港玩。
以佢迷信神針理論,唔擔心多數大陸0針人湧港播毒,反而擔心少數香港0針人,令人摸不著頭腦...

大宅

mywl 發表於 23-1-1 23:59
神回! I like
香港0針人,大多數中過,真心唔明有咩好擔心?
大陸人,大多數0針0中

大宅

oiyau2005 發表於 23-1-2 00:13
我一家0針,半年冇堂食,8月被同事傳染,中咗嗰下第一時間好似bingo咁開心,我老豆就即刻話可以去剪頭髮、 ...
我3月中招,最開心同事幫我懸崖勒馬,避過一劫(針),佢係我救命恩人!日後佢有任何需要,我必定赴湯蹈火幫忙!

10月康復碼到期,11/12月刻意探訪中招親朋見面打救我,喺對方屋企除口罩,坐半日,幾乎臉貼臉傾談,可能抗體太強,好失望無法再中,終捱到12月尾取消毒金證

大宅

oiyau2005 發表於 23-1-2 10:42
天然抗體真強
我信任中過嘅抗體,打針抗體反而無效,傳俾我嘅同事,佢有2針比我先中,病徵又嚴重,幾諷刺!佢打嚟做乜?

我多次接近確診者也無法再中,真心妒忌,眼紅,點解有人可以咁幸福中完又中?
我好想延續康復碼,好彩取消毒金證,否則我會為再中而痴線!

首頁

尾頁

跳至