自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我堂細妹41歲 從未拍過拖 中學讀女校 喺銀行內部做data processing 我問佢好多次點解唔拍拖 佢眼角太高 佢希望另一半
最少178cm
有一定經濟基礎 最好有間屋
不要大肚腩 禿頭 m字額 瘦
要有做運動習慣
要孝順 上進 浪漫 幽默感

佢啊媽即我伯娘 仲話個男人不可以離過婚或喪偶

所以佢一直等 等 等 我堂妹話佢有信心一定會搵到

可惜佢係個接近170磅 5呎5吋個女人 平時鍾意食嘢 淘寶 煲韓劇 我都唔知點解佢咁有信心會搵到

別墅

ELLIE228 發表於 21-7-27 19:01
170磅
其實佢係咪同你講笑呀佢開呢啲條件
不過都祝福佢希望佢搵到啦

佢好鍾意林峯 吳彥祖 我都試過介紹兩個男仔比佢識 但都未見人問我攞相睇嘅時候 我堂妹又嫌人唔夠charm 又話人哋對眼太細 其實佢係想搵d靚仔

佢太天真 真係以為緣份天注定 之後我都費事理佢

別墅

我覺得人唔一定要結婚生仔 因為未必適合每個人嘅性格

但就點都要試吓戀愛 始終年過40以後要拍拖已經比較難 去到50以後 尤其係女人就難上加難 到老左要後悔已太遲

別墅

如果三十幾至五十幾歲嘅單身的確好正 自由自在 話飛就飛 想食就食

但過60歲後就知道….
我之前一直有幫某NGO做老人義工 去老人院探訪同埋去一啲獨居老人做探訪 就知道單身老人嘅寂寞

別墅

littlehoneymum 發表於 21-7-27 20:20
你哋有冇遇過啲人,明明好想拍拖結婚,但一直遇唔到,然後就話俾你聽,佢好享受單身生活,鍾意一個人,鍾意 ...

好多啦

別墅

147741 發表於 21-7-27 22:28
其實都有諗過老咗
會唔會好想死,又死唔去
日日無所事事,無錢無體力無動力去做事

有好多獨居長者就係會胡思亂想 諗野好負面

我成日都叫我班單身姊妹 要擴闊生活圈子 歡容d 唔好成日諗住其他人埋自己身就係呃呃騙騙 除非個男人向自己借錢 梗係唔得啦 都唔係18 22 否則男歡女愛嘅野 都冇乜所謂啦

別墅

breadcheung 發表於 21-7-27 22:49
其實樓上講單身好多都係條件好,眼角高,係咪即係你堂妹咁嘅款嘅人啊?
...

我堂妹條件好普通咋 不太靚 有d肥 我一直都叫佢減下肥 又唔聽 但佢眼角又高wor 佢啊媽縱壞咗

佢都有問我老公有冇d單身兄弟介紹下

別墅

aidan08 發表於 21-7-27 23:04
我妹,外表不錯,性格善良,愛笑,有愛心,都好多人追。但從未拍過拖。

我覺得主因係佢完全唔識同男人相處 ...

邊有咁多靚仔呀

仲有如果 靚仔 有事業 其他條件好好但冇拖拍 我會懷疑係hehe

別墅

我都有啲朋友 單身左好多年 全部係女

佢哋事業叫做幾好 不過性格好難頂 自私 自大 睇唔起人 控制狂 嫌三嫌四 口是心非 樣貌身材普通

四十歲人仲要求童話式嘅戀愛。以為拍拖係單方面卻忘記左 莫道你在選擇人 人亦能選擇你

別墅

仲有另一個原因就受朋友或家人影響

我有個單身咗兩 三年嘅朋友 有次成大班人去遊船河 諗住叫埋呢個朋友去玩 果次有好多男仔去仲係單身嘅 佢本身應承去 後來又話唔去

之後我問番佢點解 佢話個死黨叫佢唔好去 唔好咁cheap 我聽完之後真係反晒眼 佢個死黨係四十幾歲女人 成日話男人信唔過 唔可靠 會呃人 根根計較到死

所以近墨者黑係啱

首頁

尾頁

跳至