自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

無開頭,唔知個的士佬砵成點同埋未開手機時態度係點

不過正路你咁大架巴阻人,唔係話接小朋友大哂,點都應該讓一讓人出先。

伯爵府

tiramisu_hk 發表於 23-10-25 21:51
就咁睇條片覺得校巴司機係咪有燥狂症?個家長都好有問題,見住個校巴司機打人都可以叫佢走?揸車比人砵好多 ...

我第二度睇人討論見人倒睇, 睇返6:50果度,
兩邊人係有積怨, 唔係第一次因為上落小朋友而爭執

個的士佬似係有心撩到個校巴佬發火
當然個校巴佬eq低,自己蝕底, 比人炒都無得怨

伯爵府

莫財 發表於 23-10-26 00:07
咁校巴確實係阻住人,比人呠咪同人講聲sorry囉,的士佬都應該會體諒的,唔駛講晒粗口郁手打人,始終係自己理虧 ...

兩邊有積怨, 的士佬有心裝個校巴佬, 你睇返片6分鐘尾, 個姨姨都話個的士佬唔係第一次
所以班家長/路人(我唔知最後個男人係咪都係家長)幫個校巴佬係有原因

當然個校巴佬自己EQ低比倒激倒, 比人炒/警察拉都無得怨人

不過兩邊都唔係咩好人

伯爵府

kk1979 發表於 23-10-26 00:20
咁佢可以投訴㗎, 投訴停車場比架校車泊入嚟。 再唔係咪轉位, 又話者等校巴未到開車走先。 佢今次擺明想 ...

我就唔肯定係的士交更制度果啲細節係唔係的士一定要呢個時候出車
但係校巴照道理, 日日係差唔多時候, 而且就算係要等啲小朋友落樓, 校巴停都係有限時間, 唔會阻住好大一段時間

理論上的士係最容易就時間去避左架校巴上落

個的士佬語氣同埋內容, 再加上之前佢地已經積怨咁睇, 的士佬有心撩到校巴佬發火既可能性好高

如果只睇片, 好自然會覺得校巴佬係衰人,

再睇埋呢啲資訊既話, 我會覺得兩邊都唔係好人
當然校巴佬出口出手, EQ低, 實蝕底

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊