自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

月亮免 發表於 23-3-23 07:54
我本身單眼皮,開始老,眼皮開始向下,想割雙眼皮

會~整眼皮好簡單,好多50+ 都整東整西,最緊要衡量風險

男爵府

ChaBean 發表於 23-3-23 09:02
想整就整,要搵個手勢好嘅
好多人以成世未化過妝連防曬都唔用而自豪,問整容點會支持
...

這post 已有,人家化妝都要笑,唔通成個黃面婆出街就正常?

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 09:49
化妝一d都唔好笑.. 你覺得好好笑?
唔係笑, 有冇見到個"行"字呀!! 化到易容咁..有需要咩? 你贊成個個下 ...

你咁緊張仲乜,唔通你被人話過黃面婆?定湊小朋友返學被人話婆婆?化行妝定義睇下係乜,夏蕙姨輪廓深,所以 係唔識化啫

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 09:59
我呢d 後生 未去到呢個階段, 你第一句就講黃面婆, 即係講緊自己啦..

呀婆婆, 我真係唔化+唔需耍化架.. 未 ...

一定後生啦!小朋友都小學!後生就唔化妝?你一定天生麗質,不過無圖無真相

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 10:12
你小朋友化妝架?
我d學生家長 2x歲果d真係冇架喎, 反而化"""""行"""""妝果個都 5x幾啦:laugh2c ...

2 x 歲生完叫後生,你小朋友都高小啦!你对靚嘅定義好似有誤解,唔化妝就靚?化妝嘅人就又老又唔靚?其實化妝係帶比自己開心,小朋友也喜歡扮靚靚出街!而家新世紀,有紋眼線/ 唇紋,柔眉/值眼睫毛,真係塗個防晒就出街,不過你活在古老時代,可能連底霜都未識分
PS:我唔覺得夏蕙姨醜,活到這年紀,做自己喜歡的事,我覺得幾可愛!

男爵府

selinako^^ 發表於 23-3-23 10:45
你d簡體字 睇到我呢........

我冇講過化妝=唔靚, 唔化妝=靚...唔好屈我..呢個係你既感覺

咁你仲話自己後生
唔識簡体字就學下,我仔高小已學簡体,怪不得你好似古代出來,連睇少少字都覺困難

首頁

尾頁

跳至