自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

canies 發表於 23-1-8 17:57
同埋都想補充下,曾經都有聽聽下覺得佢吹水嘅感覺, 但講古仔始終都要修飾下, 如果唔係就唔好聽㗎啦, 始 ...
同意! 不用太認真! 呢啲咁虛的事, 就算自己親身經歷, 都未必講到係真定假。當故仔聽下, 汲取下入面的教訓就好, 例如唔好貪戀色欲、唔好亂拜妖邪。

侯爵府

加菲貓3 發表於 23-1-8 18:39
公安系统内存在着一支鲜为人知的小队,别说寻常老百 姓,就连大部分在职的公安干警也闻所未闻。小队直属 ...
咁如果出現故事一的假死狀況, 土葬咪一樣甚至更慘, 入左土之後, 响棺材監生焗死。

侯爵府

加菲貓3 發表於 23-1-8 19:29
以前好多時開棺,條尸翻轉曬,棺材板花曬。。。我爸爸個外婆,都係翻生。。入棺前成個人彈起,嚇死親戚。。 ...
係, 成日聽到呢啲故事, 咁你爸個外婆, 有冇講返假死果陣係點? 有冇靈魂出竅之類?

侯爵府

bellmai 發表於 23-1-8 22:23
仲有啲咩youtube台介紹可以聽? 最好有廣東話
TBB 玄學台都唔錯, 不過佢有好多種類, 要自己揀。你响 youtube 聽得多鬼故台, 就會有類似節目彈出來, 自己再慢慢發掘下。
TBB 玄學台都唔錯, 不過太多, 要自己揀, 你响 youtube 聽得多, 就會有好多類似節目彈出來, 自己慢慢發掘下。

侯爵府

db7mu23 發表於 23-1-18 19:21
今集零碎回憶❗❗❗
你會唔會考慮 post 埋條 youtube link, 方便大家?

首頁

尾頁

跳至