跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 新一代 + 奧斯卡 幼稚園 家長入來傾下.

bestwish 寫道:

我個女係新一代 K3 舊生.

有冇讀緊新一代舊生同 奧斯卡過來的mami 傾下.

合併後, 好多野都變左, 校長同好多老師都係奧斯卡過來,
好驚會有教學變質. 因為以前我覺得好好.

真係好擔心.

hi bestwish,

我仔仔都係 K3 主流班, 其實都無話擔唔擔心, 大家都係先入為主, 最重要小朋友學到野, 係咪?

你女女係咪 K3C? 如果係, 可能你地會覺好D, 因為我見 K3A & K3B 都係奧斯卡老師做班主任 (我仔仔係 K3A), 我見有6-7位舊生, 其餘 20-22 係舊奧斯卡學生; o係班房見到果部份家長唔係太開心, 我估都係好擔心唔知新老師會點 (俾著我都會咁諗), 我地一齊努力啦!

男爵府

bestwish,

我估你誤會左喇,我都係奧斯卡轉過o黎;你女女今年果兩位老師 (Ms Yu & Ms Lee), Ms Yu 係我仔仔舊年 K2 班主任,佢教得好好架,唔好太擔心!
Keep in touch!

男爵府

bb2002,

Ms YT Lee 舊年都係教 IK2

男爵府

bestwish 寫道:
以前新一代好似冇 International class.

bestwish,
新一代新加 Int'l Class 係配合番 Oscar 讀開國際班o既小朋友; 所以我睇我地主流班就無太大分別 (除左每班人數多左)

但我見: 中, 英文個進度就同以前 Oscar K3 一樣, 但數學方面就唔明點解呢幾日仲係寫 1-30? 因舊年已寫 1-100 & 倒數; bestwish, 可否分享下新一代 K2 數學方面去到邊一 part, keep in touch!

首頁

尾頁

跳至