想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 sweet888 於 09-2-24 23:23 發表
vnghk0001 :

點解紅D不要在早上CHECK呀?

之前見人講過話中醫師話係晚上 7-8 果段時間易d check到深粗.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 sweet888 於 09-2-25 11:33 發表

你指這個時候用紅Dcheck排卵,定係check驗孕呀?今日days27啦,我今早一早用紅D check驗孕,得水印粗,清晰度得10%左右,你話有無可能有bb呀?

我講係check 排卵

你cycle幾多日? 你睇埋明日/後日有無再變深粗~~ 你之前有無減少飲野黎測? 起碼80%以上深粗先有機

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-26 11:09 發表

已經3日連續紅D 綠D測試結果,者DAY 27-29。綠D條仲好淺啊,今朝又量過體溫喺36.7,前2個禮拜有感覺胸脹,依家減輕咗好多喇,咁哩D現象會唔會喺假像來架? ...

你最下果條係咪 day 29? 你 day 26- 29 既溫度分別係幾多?

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-26 11:15 發表
只喺今日先開始量體溫咋,不過我會繼續再CHECK體溫啦,咁持續保持36.7喺唔喺真BINGO架?

似係...

咁你紅D 綠D 浸完, 有無分開擺放?

你呢幾日仲有無 dodo?

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-26 11:40 發表

如果黏埋一齊會影響結果咩?咁都有分開少少擺放既,DAY 25晚有DO DO;最奇怪既喺DAY 17-26之間,紅D條線好淺啊,跟住DAY26之後開始深好多喇,跟住DAY27仲CHECK埋綠D添. ...

泊埋一齊, 驚D 色劑過左隔離試條.

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-26 13:30 發表

==>miffy

好似我依家咁樣唔喺100% SURE喺唔喺BINGO,又驚錯過D排卵期,咁可唔可以DO DO 啊

我就係唔知你會唔會其實係排卵... 因你話你cycle 係 40幾50日左右.

或者你今日dodo左一次, 只要唔太激烈, 應該唔怕

之後明日, 後日繼續check 紅綠 D~

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 14:16 發表

==>miffy
以上哩張喺今日既,綠D真喺越來越深了,紅D就一直深,喺唔喺真喺BINGO咗啊,因我一直都唔敢出聲,昨日99無端端問我喺唔喺有咗啊?好奇怪。

==>swe ...

真係好深喎... 你印象中day 15 附近日子有無dodo?

你奶奶梗係見到你D 試條, 所以問你

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 14:30 發表

DAY 16 同18有DO DO 啊。
咁應該唔會啊,我哋都無住埋一齊,有陣時會上來一陣既,但我都已經收得好埋架喇。
咁喺唔喺真喺BINGO啊?

其實我都唔敢肯定住, 因你 day 10幾之前無check開排卵, 而你又平時 係 40-50幾cycle..

瑪瑙宮

原帖由 lisanatong 於 09-2-27 15:01 發表

其實我DAY 16開始用紅D CHECK,有輕微粗線。
在過去1年幾裡面,差不多2年D M好唔正常,大概CYCLE喺有40-50日。從11月份就開始服用中藥,我足足食咗2個月,者喺用水服用唔使明火煲果D啊。可能喺偏方啊,因為好騎呢,D藥用蜜糖攪勻 ...

如果你 day 16 有輕微粗線, 即有可能之前幾日係排卵... 咁你今次係 bingo成數都好高

萬事小心呀

瑪瑙宮

原帖由 teresa_y5k 於 09-2-27 18:28 發表
lisanatong & sweet888,

你地好, 我同你地一樣等緊結果.
食左 chinese medicine 兩個月, 第一個月無排卵, 第二個月由 day 10 去到 day 24 (即今日) 紅D 都係超深粗, 未 check 綠D. 我cycle 係28日, 諗住今個星期日 ...

你係指一直都有第2條深粗 ? (day 10 - day 24) ??

其實你係咪己經有左 ?

瑪瑙宮

原帖由 Bigwhite 於 09-3-4 01:10 發表
各位好! 請問咩叫做紅D及綠D呀? 請指教!

see pm

首頁

尾頁

跳至