想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwmae 於 09-2-27 22:43 發表
今日D23,上兩個月都係28日CYCLE, 但再之前一個月係35日,啱啱開始用咗紅D仔3日,25 FEB 同 26 FEB 同今朝日早都係淺淺哋一條線,但下晝4點開始變得明顯同深色咗,可唔可以幫我睇吓呢? 咁算咩淺粗?中粗?定深粗?

因為之前 ...

你有無綠d , 會唔會係己經 中左呀? 你今日 day 25 , cycle 28日 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

都好深粗喎 怕走寶就照DODO左先, 不過唔好咁激 之後明日, 後日再繼續 CHECK 睇下有無繼續粗 定係變返淺

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-2-28 03:02 發表
我即刻衝落萬寧買咗CLEARBLUE,不過都係-VE,說明書話最快可以4DAYS BEFORE, 但都係得一半準,我而家DAY 23, 成6 DAYS BEFORE,諗落好似唔係好靠得住喎。。。

如果係排O的話,一般嚟講會深粗幾多日架?

係咪一日 ...

你咁夜用驗孕棒驗, 未必咁準架....同埋好似早左dd 驗

你有無綠d 驗孕條? 有就 試下啦

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-2-28 12:45 發表
我冇綠D的驗孕條呀,淨係得DAVID 的驗孕盒 咋,係唔係一樣架?

紅D都係同尋日一樣喎,即係點呢?

一係你過2日用晨尿 + 驗孕盒驗下

瑪瑙宮

原帖由 KenjiMa 於 09-2-28 19:08 發表
紅D深粗幾多日架?

係咪排咗就會變返淺架啦?

你係咪check排卵 ?

基本上一般 只有1日深粗, 但每個人體質唔同, 有人可能會有 3日.

瑪瑙宮

原帖由 KenjiMa 於 09-2-28 19:36 發表

Thank you.
27/2 深粗
28/2 淺 - morning dodo. 會唔會太遲呀?

應該唔會, 或者你 29/2 可以補多次

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-3-1 11:49 發表
哎吔,我由前日到尋日下晝CHECK到深粗,尋晚開始都仲有粗線但冇咁深色啦,咁我係咪排O呀?今日先DODO會唔會太遲呀? 之前唔知係BINGO定排O唔敢補飛

...

咁快d 補返啦

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-3-1 22:48 發表
如果排O係M小組前14日,咁今個月我M小姐呢咪遲大到?好玩嘢啫:;pppp:!好在今日係星期日,唔洗好似閒日咁要等到老公放工返嚟,可以即刻叫佢起身分補飛 不過佢就好失望囉,同埋好似呢個月中唔中都睇呢一鋪咁呢,仲好 ...

係排卵後 約 12-16日後黎m.

咁你之前幾日有無dodo呀?

瑪瑙宮

原帖由 jwmae 於 09-3-3 18:49 發表
想問吓排O完幾耐左右紅D又會有綫呀? 我頭先好似CHECK到水印咁的粗線, 個心又開始砰砰跳啦

建議你排卵條 係排卵後 , 下線有過半深粗先 "砰砰跳" 因每個人身體含既LH值數唔同, 有可能會有持續淺線情況出現.

首頁

尾頁

跳至